Переселенець-художник із зони АТО презентував у Миргороді виставку картин

Суспільство
Надія Труш8 липня 2016 о 10:59886 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Переселенець-художник із зони АТО презентував у Миргороді виставку картин
У Миргородському краєзнавчому музеї відкрилась виставка художника Володимира Ягодинця.

Це персональна виставка картин віднедавна миргородського художника (уродженця села Широкино Донецької області). Про це йдеться на сайті Миргородської міськради.

Переселенець-художник із зони АТО презентував у Миргороді виставку картинПереселенець-художник із зони АТО презентував у Миргороді виставку картин. Фото myrgorod.pl.ua

Володимир Ягодинець – переселенець. Разом з дружиною Оленою після трагічних подій на Донбасі приїхав у Миргород. Енергетика міста-курорту та його природа повернули митцю бажання знову займатися творчістю.

Ліричний пейзаж «Миргородська казка» зайняла гідне місце в експозиції, яка відкрилася 7 липня.

Колишній енергетик, який віддав всю трудову діяльність підприємству «Зуївська ТЕС», останні 20 років пише картини виключно для власного задоволення, але після лютневих подій 2014 року рука перестала слухатися майстра.

– Просто не міг писати і все. Кров, трупи на Майдані, смерті молодих співвітчизників, боротьба мого народу не могли змусити мене писати і далі. Була велика біль і гіркота, – говорить художник.

Та оселившись у Миргороді, художник став писати знову. Краєвиди та спокій міста-курорту надихає митця створювати нові художні полотна. За словами Володимира Олександровича, у Миргороді вже склалося своєрідне співтовариство художників Донецької області. Приміром, у курортному містечку живе і пише горлівський художник Андрій Ярошенко.

До теми: У Полтаві на виставці розповідають про людей, чиї імена носять декомунізовані вулиці

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter