Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області: фото (оновлено)

Суспільство
21 вересня 2015 о 09:413153 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області: фото (оновлено)
Мітингували через імовірне призначення Романа Кириленка на керівну посаду.

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській областіРоман Кириленко вийшов поспілкуватися з активістами. Фото Юлій Обелець

21 вересня до стін Полтавської облдержадміністрації прийшли близько двох десятків активістів. Говорять, що зібралися висловити протест проти призначення колишнього начальника управління ДСНС у Полтавській області Романа Кириленка на одну із керівних посад у службі.

Роман Кириленко очолював обласне управління із 2011 по квітень 2015 року. За словами активістів, за цей час рятувальну службу довели до того, що у пожежників не було спорядження для виїздів на виклики, форму не оновлювали і її змушені були купувати за власні гроші.

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області

До теми: Полтавським рятувальникам пошиють нову форму

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області

Артур Дробаха, який виступив від імені громади, повідомив: за їхньою інформацією Романа Кириленка після його непоказної роботи на посту начальника ДСНС збираються знову призначити на керівну посаду – начальником аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області

Чинний очільник ДСНС Віктор Дейнега пообіцяв мітингувальникам зібрати круглий стіл за участі громадськості.

Серед мітингувальників під ОДА, до слова, самих рятувальників не було. Пояснюють це тим, що усі сили нині кинули на гасіння пожежі на сміттєзвалищі в Макухівці.

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області

Згодом до протестувальників прибув сам Роман Кириленко. Він вислухав претензії від присутніх і відповів на їхні питання.

Зокрема його запитували: хто звільнив з посади начальника ГУ ДСНС Полтавщини, про його майно, стан інвентарю пожежників та чому вони повинні були самостійно купувати форму.

Під ОДА протестували проти екс-начальника ДСНС у Полтавській області

– Дізнавшись, що тут таке зібрання, я приїхав. Готовий вислухати ваші зауваження, – промовив Роман Петрович. – По-перше, хочу зауважити, що мене ніхто не звільняв, просто посада моя була розатестована. Щодо мого майна, то ви можете звернутись в будь-яку відповідну структуру і дізнатись перелік транспортних засобів, які я маю, подивитись мою декларацію. Я розумію, що всі нині проводять мітинги, але прошу об’єктивності. Нині дуже легко когось звинуватити без пред’явлення доказів. Ви тут мені заявляєте: «працювали у Вас на дачах, будинках». Люди добрі, про які дачі йде мова? Друзі, я маю лише одну квартиру, яку отримав, будучи ще майором. Все, більше в мене нерухомості немає. Поїхали разом і покажете мені їх (будинки, дачі, – автор), тоді я буду вибачатись перед вами. Також запевняю, я весь цей час ні від кого не ховався. І досі жоден працівник ДСНС мені не висловив претензій. Проблема сьогодні дійсно існує у тому, що за останні 5 років зарплату рятувальникам не збільшували. Про форму і техніку – так, ми йдемо до Європи, хочемо форму європейського зразка, та реалії кажуть про те, що ми маємо те, що маємо. Про кожну копійку, яка була використана з державного та обласного бюджету, я звітувався на всіх слуханнях.

Роман Кириленко під час діалогу з присутньою громаду погодився зустрітись з працівниками ДСНС за круглим столом і продовжити розмову.

Ольга Правденко та Юлія Обелець

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter