Під Полтавою відкрили будинок-музей Олега Бабаєва

Суспільство
Ольга Матвієнко26 липня 2015 о 13:201683 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою відкрили будинок-музей Олега Бабаєва
Сьогодні роковини із дня загибелі президента «Ворскли».

Під Полтавою відкрили будинок-музей Олега БабаєваПід Полтавою відкрили будинок пам’яті Олега Бабаєва. Фото прес-служби ФК «Ворскла»

На навчально-тренувальному комплексі імені Олега Бабаєва, поблизу навчально-тренувальної бази футбольного клубу «Ворскла», буквально за кілька місяців після старту будівельних робіт з’явилася красива двоповерхова будівля. У неї два входи: один для учасників прийдешніх змагань та дітлахів із ДЮФШ ФК «Ворскла», які щоденно тут тренуються, а другий – вхід до приміщення, яке негласно можна назвати будинком пам’яті президента «Ворскли» Олега Бабаєва, якого вбили 26 липня 2014 року.

Тут немає яскравої вивіски «музей» і годин праці. Насамперед, цей затишний куточок було створено для найбільш близьких і рідних, друзів Олега Мейдановича, щоби вони могли за нагоди приїхати сюди, щось пригадати, за чашкою чаю подивитися безліч фотографій з різних періодів життя, добірку біографічних відеосюжетів про мера Кременчука, народного депутата України, президента футбольного клубу «Ворскла».

– На сорок днів після смерті Олега Мейдановича ми відкрили багатофункціональний комплекс із футбольним майданчиком, тенісним кортом, волейбольним і баскетбольним майданчиками, – розповідає генеральний директор клубу Дмитро Яворський. – Тоді ми сказали, що до річниці пам’яті побудуємо музей. Ми не робили з цього піар-акцію. Запросили тільки рідних і друзів. Через деякий час ми покажемо його громадськості, людям, яким буде цікава історія життя Олега Бабаєва. Поки нам дуже важко все це сприймати. У будівництві всього цього комплексу, безумовно, його безпосередня заслуга, окрім музею... хто би міг подумати, що трапиться така трагедія.

Першими до будинку увійшли батьки Олега Мейдановича і доньки, потім затишок дому пам’яті змогли оцінити друзі й футболісти «Ворскли» в повному складі разом з тренерським штабом.

– Мені здається, ми досі не пережили до кінця цю трагедію. Те, що зараз робиться, в ім’я пам’яті про велику людину. Приємно було подивитися, багато чого згадати. Тут багато фотографій, відеороликів про Олега Мейдановича. Якщо чесно, то мені важко говорити багато в такі моменти, але пам’ять про цю людину назавжди залишиться з нами, – резюмував головний тренер команди Василь Сачко.

Прес-служба ФК «Ворскла»

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter