Полтавка стала обличчям української молодіжної діаспори у Варшаві

Суспільство
Ольга Матвієнко28 грудня 2015 о 16:02987 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка стала обличчям української молодіжної діаспори у Варшаві
Інформаційно-аналітичне агентство Global Ukraine News склало рейтинг найбільш активних українців у діаспорах.

Полтавка стала обличчям української молодіжної діаспори у ВаршавіНаталія Панченко. Фото – global-ukraine-news.org

Інформаційно-аналітичне агентство Global Ukraine News розповіло про активну молодь в українських діаспорах різних країн світу.

– Вони проводять акції на підтримку України по всьому світу, збирають тисячі доларів бійцям і постраждалим в зоні АТО, тиснуть на свій уряд для засудження агресії Росії чи просто зберігають рідну мову за тисячі кілометрів від неї, – пишу видання.

До списку потрапила і полтавка, яка протягом 5 років мешкає у Варшаві. Наталія Панченко була однією із тих, хто разом з десятками українців вишли до посольства України в підтримку Євромайдану.

– Спочатку ми займалися виключно політичними акціями на підтримку України, прес-конференціями, роботою з провідними польськими ЗМІ для підтримки Батьківщини. Пізніше, від влади міста Варшава, ми разом з Фундацією «Відкритий Діалог», отримали у співвласність велике приміщення, яке згодом переросло в «Український світ». Тепер там розташований музей Майдану, бібліотека Майдану, інформаційний центр підтримки вимушених переселенців з України. Там відбувається велика кількість культурних та просвітницьких заходів, які ми організовуємо: виставки, концерти, конференції, зустрічі з відомими українськими діячами тощо. Збираємо речі та гроші на закупівлю необхідних речей для бійців у зоні АТО, – розповіла Наталія Панченко.

Станом на сьогодні разом із фундацією зібрали та відправили в Україну 80 тон гуманітарної допомоги, закупили на 7-8 млн гривень речей для військових: машини швидкої допомоги, тепловізори, дорогі медикаменти, військову форму, каски, бронежилети тощо.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter