Полтавська поліція працює в посиленому режим через імовірні теракти в України

Суспільство
Юлія Обелець15 листопада 2015 о 11:53858 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська поліція працює в посиленому режим через імовірні теракти в України
Правоохоронців перевели на посилений режим роботи через імовірні теракти в містах України, – повідомив міністр Арсен Аваков.

Полтавська поліція працює в посиленому режим через імовірні теракти в УкраїниПравоохоронців перевели на посилений режим роботи через імовірні теракти в містах України, – повідомив міністр Арсен Аваков. Фото tsn.ua

Головний правоохоронець країни закликав українців поставитись з розумінням до його повідомлення та роботи поліції, яка вживатиме посилені заходи безпеки. Зокрема Аваков, звернувся до столичних мітингувальників, які «вразливі до провокацій і терористичних ризиків».

До речі, в Головному управлінні Національної поліції області таку інформацію підтвердили – правоохоронці Полтавщини також працюють в посиленому режимі.

Текст звернення міністра силового відомства, розміщеного в соцмережі, подаємо без змін

"Сьогодні, заслухавши доповіді оперативних служб МВС, з урахуванням інформації, наданої СБУ - я прийняв рішення відкрито звернуться до кожного з вас.

За даними оперативних служб, в найближчі кілька днів нам доведеться пережити кілька спроб деструктивних антиукраїнських сил дестабілізувати ситуацію в країні.

МВС І СБУ мають інформацію про підготовку терористичних атак і провокацій з використанням вогнепальної бойової зброї та вибухових пристроїв у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові та ряді інших міст країни.

З урахуванням серії терористичних атак в Європі, активізації окупаційних сил на сході країни, з урахуванням високих ризиків терористичної загрози, мною прийнято рішення про переведення всіх правоохоронних структур на посилений режим роботи.

Вживаються усі необхідні заходи для забезпечення безпеки громадян, а також для забезпечення безпеки функціонування ключових об'єктів інфраструктури та життєдіяльності.

Прошу кожного з вас ставитись з розумінням до посилених заходів безпеки в публічних місцях, на транспорті, на дорогах країни - до вимог про зупинку автотранспорту, перевірку документів і автомобілів. Це все робиться для забезпечення безпеки вас і ваших дітей.

Прошу кожного з вас бути уважними в місцях проведення масових заходів та акцій і негайно інформувати правоохоронні органи про осіб, поведінка яких викликає підозру або про підозрілі предмети, зброю, самотній багаж. У всіх цих випадках прошу негайно звертатися до найближчого поліцейського або за телефоном 102.

Окремо звертаюся до політичних сил, громадських організацій, які реалізуючи своє конституційне право, планують проводити в найближчі дні масові акції, мітинги та заходи.

Національна поліція України та Національна гвардія України готові забезпечити правопорядок і безпеку на цих акціях за умови дотримання з боку організаторів та усіма учасниками норм безпеки - у тісній співпраці з правоохоронцями. Ми не будемо і не хочемо обмежувати ваші конституційні права на протест і політичну позицію, але ми хочемо забезпечити вашу безпеку і безпеку інших громадян.

Спеціально звертаюся до мітингувальників, які проводять зараз акції в центрі столиці. Ваші форми протесту сьогодні дуже вразливі до провокацій і терористичних ризиків. Ви несете відповідальність за безпеку людей. Прошу вас вжити усіх необхідних рішень, для того, що б не було ні найменшої можливості використати ваше конституційне право на протест як ширму для виконання терористичного акту. Ціна людського життя занадто висока. Давайте в ці непрості дні разом думати про безпеку!

У нас достатньо сил, знань і відповідальності. Упевнений, що відповідальність кожного з нас, кожного на своєму місці - не дозволить дестабілізувати провокаціями і терактами ситуацію в країні і в найближчі кілька днів ми зможемо усунути всі загрози з боку антиукраїнських сил, про які відомо правоохоронцям.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков"

Полтавська поліція працює в посиленому режим через імовірні теракти в України

Нагадаємо, 13 листопада у Парижі стались теракти – загинули 129 осіб, ще 352 поранені. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" .

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter