Полтавців безкоштовно тестували на гепатит

Суспільство
Андрій Іванов28 липня 2015 о 18:461718 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців безкоштовно тестували на гепатит
Сьогодні, 28 липня, – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами.

Полтавці могли безкоштовно протестуватися на гепатит

Традиційно до цього дня благодійна організація «Світло надії» спільно з міським управлінням охорони здоров’я та «Клінікою, дружньою до молоді» проводить різноманітні акції – говорить Крістіна Криженко. – Три мети, які ми переслідуємо, це знати, тестувати, лікувати. Ми маємо донести до людей шляхи інфікування для того, щоб вони у майбутньому могли мінімізувати ризики інфікування. Також потрібно закликати людей дбати про своє здоров’я.

Саме тому благодійна організація провела експрес тестування на гепатит С. Адже ця хвороба страшна тим, що у 80 відсотків випадків протікає без симптомів. І тому, коли люди звертаються за лікуванням, може бути запізно. У 2013 році була прийнята національна програма. В Полтавській області більше 50 людей отримали лікування. З минулого місяця Полтавщина – одна із восьми пілотних областей, які отримали новітній препарат для лікування гепатиту, що дає більше 90 відсотків шансів на видужання.

– Я вирішив протестуватися, бо хочу бути певним немає цієї хвороби, – говорить полтавець Василь. – А якщо є, то приймати певні міри.

Тестування у Полтаві пройшли 54 особи, п’ять із них – отримали позитивний результат.

Читайте також: Втрата для театральної спільноти: помер народний артист Юрій Попов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter