Полтавці вшанували героїв АТО масштабним маршем (ФОТО)

Суспільство
Надія Труш23 травня 2015 о 20:1227432 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці вшанували героїв АТО масштабним маршем (ФОТО)
Полтавці з нагоди Дня героїв пройшлися масштабним маршем, вшанували загиблих в АТО бійців.

Сьогодні, 23 травня, кілька сотень полтавців пройшлися містом із портретами 94 загиблих героїв АТО.

Полтавці вшанували героїв АТО масштабним маршем миру (ФОТО)

Традиційний щорічний марш цього року провели по-іншому. Люди під різними прапорами: жовто-блакитними, червоно-чорними, прапорами "Азову" та "Свободи" пройшлися від облдержадміністрації до пам’ятника загиблим козакам. Це була хода пам’яті тим, хто віддав своє життя за Україну протягом останнього року.

Серед присутніх був нардеп Юрій Бублик, який прийшов разом з доньками, Анатолій Ханко, учасник україно-російської війни, а також голова полтавської "Просвіти" Микола Кульчинський.

Не обійшлося без так званих "родзинок". Полтавські ультрас, які також взяли участь у марші, неподалік приміщення обласного СБУ кинули димову шашку. За порядком слідкували міліціонери і даівці, проте жодних суперечок не виникло.

– Зазвичай з нагоди Дня героїв ми вшановуємо історичних осіб, які боролися за українську незалежність. Але зараз маємо нових героїв. Це хлопці, які загинули, захищаючи нашу державу, – сказав Роман Чабановський, громадський активіст, екс-заступник голови облдержадміністрації.

На центральній вулиці лунали вигуки "Слава Україні!", "Герої не вмирають!", "Комуняку на гілляку!" та навіть уже всесвітньо відомий вислів про Путіна. Присутні вигукували не лише патріотичні вислови, а й прізвища полтавців, які загинули в АТО. Зокрема, Антона Цедіка, Дмитра Коряка, Валерія Боняківського, Миколи Чепіги. Були присутні родичі двох останніх.

Біля пам’ятника загиблим козакам полтавці розгорнули величезне полотно із написом "Герої не вмирають" і виконали державний гімн.

Фото – Ольги Матвієнко.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter