Про ціни на ялинки у Полтаві та як перевірити законність її вирубки

Суспільство
Юлія Обелець9 грудня 2015 о 18:372021 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Про ціни на ялинки у Полтаві та як перевірити законність її вирубки
Продаж новорічних дерев на Полтавщині розпочнуть в середині грудня

Про ціни на ялинки у Полтаві та як перевірити законність її вирубкиПро ціни на ялинки у Полтаві та як перевірити законність її вирубки

Ціна на ялинки коливатиметься від 30 до 75 гривень.

- Сосни заготовлятимуться зі спеціальних плантацій, - поінформували на сайті Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Поблизу всіх лісництв, у центрах сіл, у містах з середини грудня працюватимуть майданчики, на яких ялинки реалізовуватимуться офіційно. Ціна, на новорічні дерева, не зважаючи на суцільне дорожчання, залишиться на рівні минулих років. Тому найменшу ялинку до 1 м можна придбати від 30 гривень, ялинку середнього розміру від 1 до 2 м від 36 гривень, розкішну зелену красуню від 2 м до 3 м можна купити від 42 до 75 гривень.

Найбільша проблема працівників лісу – зупинити самовільне вирубування новорічних ялинок

Тому у передноворічний період у лісах проводять посилене патрулювання.

Довідково:

Відповідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка одного дерева тягне за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 гривень). Крім того, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 665, за кожне зрубане дерево нараховуються завдані державі збитки, що залежать від діаметру пенька і становлять щонайменше 247 гривень. Тож 1 незаконне дерево обійдеться щонайменше у 332.

Законні ялинки продаватимуть з бірками, що містять інформацію про походження хвойного насадження (законність дерева можна перевірити на сайті http://www.ukrforest.com/check).

У Полтаві, за звичай, їх можна придбати на «Книжковому ринку» по вулиці Шевченка та біля ТРК «ЛТАВА» на вулиці Фрунзе. Проте, зі слів Лілії Гнатенко, прес-секретаря ПОУЛМГ, лісівники ще очікують погодження від влади на місця продажу.

До теми – У Полтаві незабаром запрацюють новорічні ярмарки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter