Прокурор не з’явився на заплановану зустріч із полтавськими активістами через конференцію у Києві

Суспільство
Надія Труш27 квітня 2015 о 16:551218 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокурор не з’явився на заплановану зустріч із полтавськими активістами через конференцію у Києві
Ян Стрелюк перебуває у Києві на конференції працівників прокуратури.

Відомий київський правозахисник Євгеній Храбров приїхав захистити полтавців від прокурора Яна Стрелюка

Саме сьогодні, 27 квітня, у Генпрокуратурі з 10.00 проходила всеукраїнська конференція працівників прокуратури для призначення членів Вищої ради юстиції. Про це повідомила Людмила Іващук, представник прес-служби Прокуратури у Полтавській області.

В цей час у Полтаві під стінами обласної прокуратури мітингували полтавці і кременчужани. Вони вимагали зустрічі зі Стрелюком.

Зустрітися із головним прокурором області людям не вдалося. Їм повідомили, що той у Києві. Обурені мітингувальники підготували та підписали звернення до Генпрокуратури щодо доцільності перебування Яна Стрелюка на посаді прокурора області.

Протестувальники не йняли віри, що пан Стрелюк дійсно у відрядженні по справах, а не уникає зустрічі із ними. Адже сьогоднішній мітинг був запланований ще 17 квітня. Щоправда, він мав виглядати як робоча зустріч активістів із прокурором. Однак через його відсутність люди викрикували "Прокурора до громади" та звинувачували у не бажанні прислухатися до жителів області.

Дехто із активістів заходив у приміщення обласної прокуратури, щоб дізнатися про результати зустрічі. Та до мітингувальників ніхто не вийшов. За словами Людмили Іващук, перший заступник прокурора Юрій Кравченко був готовий вийти до людей і поговорити, але активісти вимагали на розмову лише головного прокурора.

Людям пообіцяли, що 28 квітня перший заступник прокурора області Юрій Кравченко проведе у Кременчуці прийом громадян. За словами Людмили Іващук, цей прийом запланований заздалегідь.

Відкидає прес-служба прокуратури й закиди активістів щодо небажання Стрелюка спілкуватися із тими, хто приїхав на зустрічі із ним.

– Під час першого мітингу, який відбувся 17 квітня, було домовлено, що прокурор зустрінеться із активістами 27 квітня. Але 24 квітня стало відомо про проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури, – сказала Людмила Іващук.

Дійсно, на сайті Генпрокуратури є відповідний запис про цей захід, опублікований саме 24 квітня. Чи планує пан Стрелюк зустріч із активістами, які бажали розмови із ним – поки невідомо, прокурор досі знаходиться у столиці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter