Що потрібно, аби виїхати за кордон на автомобілі

Суспільство
Ольга Матвієнко3 березня 2016 о 18:191098 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що потрібно, аби виїхати за кордон на автомобілі
Аби відпочинок не зіпсували неприємні сюрпризи, подбайте про правильне оформлення документів.

Що потрібно, аби виїхати за кордон на автомобіліПри перетині кордону на автомобілі потрібно подбати про ряд документів. Фото – shoppingpl.com

Подорож власним автомобілем – це не тільки мобільність, а й зручність. А подорожувати власним автотранспортом не тільки по Україні, а й за кордоном. При цьому потрібно лише подбати про правильне оформлення документів. Що потрібно знати автовласнику, який планує перетнути кордон, розповіли у Регіональному сервісному центрі МВС у Полтавській області.

Відповідно до Конвенції про дорожній рух, а також Постанови КМУ 1388 від 7 вересня 1998 року, до поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, яким видані такі реєстраційні документи:

– національне посвідчення водія;

– свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту. Транспортний засіб має бути справним, без візуальних пошкоджень та без тонування.

Крім цього, правилом у більшості європейських країн є наявність в салоні світловідбивних жилетів та аптечки. Жилет потрібно вдягати у разі заміни колеса чи під час якоїсь іншої аварійної ситуації. Якщо в автомобілі будуть діти, то обов’язково подбайте про автомобільні крісла.

Читайте також: На Полтавщині виявляють крадені автомобілі, які намагаються перепродати

Водій перед виїздом повинен укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів «Зелена карта».

У разі відсутності права власності на транспортні засоби, оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника транспортного засобу або документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами.

Особам, які здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки, за бажанням, видаються свідоцтва про реєстрацію на їхнє ім’я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у відповідних територіальних сервісних центрах МВС. Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному ТСЦ не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлена тимчасова заборона на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Якщо ви від’їжджаєте за кордон на постійне місце проживання – транспортний засіб підлягає зняттю з обліку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter