Скільки коштує громадський транспорт у райцентрах Полтавщини

Суспільство
Надія Труш24 грудня 2015 о 19:591962 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Скільки коштує громадський транспорт у райцентрах Полтавщини
Виявляється, найдорожчою поїздка буде у Глобиному, найдешевшою – у Пирятині. У більшості райцентрів громадського транспорту немає взагалі.

Скільки коштує громадський транспорт у райцентрах ПолтавщиниСкільки коштує громадський транспорт у райцентрах Полтавщини. Фото – gogoliv.org

Полтава

Обласний центр, населення – 294 962 особи.

У Полтаві ціна на проїзд у громадському транспорті така: в автобусах та маршрутних таксі – 4 гривні за одну поїздку; 2 гривні – у тролейбусах.

Великобагачанський район

Велика Багачка, селище міського типу, районний центр Великобагачанського району.

Населення – 5753 особи.

Внутрішнього громадського транспорту немає, запевнили у приймальні Великобагачанської райдержадміністрації. Жителі Великої Багачки користуються рейсовими автобусами, які курсують через населений пункт.

Гадяцький район

У травні цього року Гадячу надали статус міста обласного значення. Місто – адміністративний центр Гадяцького району. Населення – 22,7 тис. осіб.

У Гадячі курсує міський громадський транспорт двох видів звичайний та соціальний. Соціальний автобус перевозить по місту пільгові категорії населення. Вартість – 2 гривні за поїздку. Звичайний маршрут теж поки що коштує 2 гривні, але з нового 2016 року вартість поїздки зросте на гривню. Міський голова Володимир Нестеренко розповів, що взагалі погоджена на обласному рівні вартість поїздки з одного кінця Гадяча в інший – 6, 9 гривні, але таку ціну встановлювати не збираються.

Глобинський район

Населення Глобиного, адміністративного центру Глобинського району, – 14 791 особа.

У Глобиному курсує внутрішньоміський громадський транспорт. Вартість однієї поїздки – 5 гривень. У липні цього року територіальне відділення Антимонопольного комітету в Полтавській області порушило справу за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку пасажирських перевезень у Глобиному, рекомендували знизити вартість проїзду. Однак міська влада цього не зробила, посилаючись на агрументи перевізників, які запевняли у доцільності встановленої ціни.

Гребінківський район

Гребінка – місто залізничників із населенням 10 990 осіб.

Міського транспорту немає, єдиний вихід, якщо власного немає – таксі. Вартість – від 20 гривень. Із Гребінки курсують автобуси до обласного центру, також є маршрути у віддалені села району, такі їздять двічі на тиждень.

Диканський район

Диканька – селище міського типу, центр Диканського району. Населення – 7824 особи.

Транспорту, який курсує лише Диканькою, у славнозвісному селищі, яке описував у своїх творах Микола Гоголь, немає. Якщо власного транспорту немає, а пішки йти не хочеться, виручить таксі (від 25 гривень) або транзитні рейси з Полтави.

Зіньківський район

Населення Зінькова – 10 393 особи.

Громадського транспорту немає. Містечко невелике – тут ходять пішки або користуються послугами таксі. Вартість – приблизно від 20 гривень. Жителі Зінькова можуть проїхатися транзитним автобусом з Полтави, але лише центральною вулицею, яка йде від автовокзалу.

Карлівський район

Населення Карлівки – 15 863 особи.

Міського громадського транспорту немає, але автобуси курсують у віддалені села району. Можна скористатися послугами таксі, воно обійдеться приблизно в 25 гривень.

Кобеляцький район

Населення Кобеляк – 10 379 осіб.

Міського громадського транспорту немає, єдина можливість дістатися на потрібну вулицю – таксі. Вартість послуги таксистів – від 15 гривень. В радянські часи у Кобеляках намагалися зробити маршрут громадського транспорту центральною вулицею, та не склалося. Але є зупинки на вулиці Шевченка, там зупиняються транзитні автобуси.

Козельщинський район

Населення Козельщини – 3805 осіб.

Офіційного міського транспорту в Козельщині немає, запевнили у райдержадміністрації. Але є автобуси, які курсують у села району і до Кременчука. По місту, якщо немає власного транспорту, єдиний вихід дістатися у потрібне місце – таксі. Вартість – від 20 гривень.

Котелевський район

Населення Котельви – 12 486 осіб.

У селищі міського типу є громадський транспорт, який курсує виключно по Котельві. Вартість поїздки в автобусі – 3 гривні.

Кременчуцький район

Населення Кременчука – 225 тисяч осіб.

Громадський транспорт у адміністративному центрі району є. Середня ціна – 4 гривні. Діє так звана «соціальна ціна»: вартість автобусів, що курсують раз на годину, – 2-3 гривні. Одна поїздка у тролейбусі Кременчука коштуватиме 1,5 гривні.

Лохвицький район

Населення Лохвиці становить близько 12 тисяч осіб.

Громадського транспорту в старовинному місті немає. Тим, кому конче треба їхати по місту, в нагоді стане лише таксі. Вартість – приблизно від 20 гривень.

Лубенський район

Населення Лубен – 47 827 жителів.

У Лубнах є 8 житлових мікрорайонів, відповідно, курсує міський громадський транспорт. Вартість однієї поїздки – 3,5 гривні.

Машiвський район

Населення Машівки – 3 829 мешканців.

У селищі міського типу внутрішнього громадського транспорту немає, але є автобуси, які сполучають села району та курсують з обласного центру (ними можна користуватися, якщо їхати центральними вулицями селища). Якщо ж їхати треба лише по території Машівки, у пригоді стане таксі. Вартість – приблизно від 35-40 гривень.

Миргородський район

Населення курортного містечка – 41 267 жителів.

Громадський транспорт у Миргороді є. Вартість однієї поїздки – 3 гривні.

Новосанжарський район

Населення Нових Санжар – 8 146 осіб.

У селищі міського типу громадського транспорту немає. Хто не має власного, користується таксі. Вартість приблизно від 20 гривень. Раніше у Нових Санжарах ініціювали «пустити» маршрутку, але ідея так і залишилася нереалізованою.

Оржицький район

Населенння Оржиці – 4 тисячі.

Громадського транспорту у селищі міського типу немає. У Оржицькій райдержадміністрації кажуть, що і необхідності немає, мовляв протяжність села не більше 10 кілометрів. У Оржиці більше ходять пішки та розвивають велосипедну інфраструктуру. Є таксі, вартість – 25 гривень.

Пирятинський район

Населення Пирятина – 16 тисяч.

Міський громадський транспорт у Пирятині є. Вартість однієї поїздки – 1,5 гривні.

Решетилівський район

Населення Решетилівки – 9 401 житель.

Громадського транспорту немає. Основний вид транспорту – власний, включно з велосипедами. Курсують транзитні автобуси, деякі водії зголошуються підвезти центральною вулицею. Вартість – за індивідуальною домовленістю з водіями. Є послуги таксі – 25-30 гривень.

Семенівський район

Населення Семенівки – 6 400 жителів.

Селище міського типу має невелику протяжність, а отже, і необхідності у громадському транспорті немає. У Семенівці люди пересуваються здебільшого пішки, або на власному транспорті (велосипеди, моторолери). Є таксі, але його вартості у Семенівській райдержадміністрації не знають.

Хорольський район

Населення Хорола – 17 872 жителі.

У Хоролі є два види громадського транспорту – автобуси зі звичайним, затвердженим, маршрутом руху і маршрутне таксі. Вартість однієї поїздки в автобусі – 3 гривні. Ціна проїзду в маршрутному таксі не відома, міська влада лише затверджує графік руху. Але ціна в маршрутному таксі, яке забезпечує приватний перевізник, вища, аніж в автобусі.

Чорнухинський район

Населення Чорнух – 2610 жителів.

Громадського транспорту у селищі міського типу немає. Хто користується таксі, хто – транзитними автобусами, які курсують через Чорнухи. У селищі є послуги таксі, вартість – приблизно від 15-20 гривень. Є перевізник, який доставляє з віддалених сіл людей на роботу у Чорнухи.

Чутівський район

Населення Чутового – 6 287 жителів.

Громадського транспорту в селищі міського типу немає. Можна скористатися послугами таксі, вартість – 20 гривень. Жителі селища часто прохають односельчан, які мають власний транспорт, відвезти куди треба. Це в Чутовому називають «скооперуватися». Є автобуси, які курсують у села району.

Шишацький район

Населення Шишак – 4 652 особи.

Громадського транспорту у Шишаках, які називають українською Швейцарією за живописні краєвиди, немає. Натомість можна скористуватися таксі, вартість – приблизно від 20 гривень. Тут пересуваються або пішки, або на власному авто.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter