У Глобиному не знають, що робити із пам’ятником комсомольцям

Суспільство
Надія Труш22 червня 2015 о 17:511322 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Глобиному не знають, що робити із пам’ятником комсомольцям
У Глобиному поки не визначилися, чи будуть демонтувати пам’ятний знак "Комсомольцям 20 років".

Місцева влада апелює до того, що пам’ятник занесений до багатотомного видання «Зводу пам’яток історії та культури України. Полтавська область. Глобинський район». Про це йдеться на офіційному сайті міста.

У Глобиному не знають, що робити із пам’ятником комсомольцямПам’яник комсомольцям. Фото globyne-rada.gov.ua

Нагадаємо, в Україні зібралася рішуче сказати «ні» комунізму. Полтавська область не виключення.

Зокрема, перейнялися питанням демонтажу пам’яток радянської доби і у Глобиному. Під формальне визначення об’єктів, які мають демонтувати, підпадає пам’ятник комсомольцям 20-х років. Він знаходиться в центральній частині, у парку біля приміщення Глобинської міської ради.

Аналогічна ситуація із пам’ятним знаком на місці загибелі учасників громадянської війни (1920).

– Ці об’єкти свого часу були віднесені до пам’яток історії та культури, мали охоронне зобов’язання, затверджені рішеннями виконкому Полтавської обласної ради. До того ж ці об’єкти і внесені до багатотомного видання «Зводу пам’яток історії та культури України. Полтавська область. Глобинський район», – йдеться на сайті Глобинської міськради.

Тому глобинський мер Станіслав Джус направив запит голові Полтавської обласної ради Петру Вороні, щоб вирішити питання щодо пам’ятників.

Довідка: Пам’ятник комсомольцям 20 років встановлений 1968 року до 50-річчя утворення Всесоюзної Ленінської Комуністичної Спілки Молоді в пам’ять про молодь, комсомольців, героїв громадянської війни. На залізобетонній 5-метровій стелі – барельєфне зображення молодих воїнів, комсомольців 1920-х та пам’ятний напис на зворотній стороні: «50 років ВЛКСМ 1918 – 1968. Безсмертним від живих. Комсомольцям 20-х років. Ваше життя – подвиг Пам’ять про вас – вічна в серцях поколінь – Ви безсмертні!».

До теми: У Кобеляках зафарбували найбільше зображення Леніна

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter