У Глобиному збираються відремонтувати найстарішу будівлю

Суспільство
Надія Труш5 лютого 2016 о 13:531176 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Глобиному збираються відремонтувати найстарішу будівлю
Міський Будинок культури, зведений 1911 року, хочуть реконструювати.

У Глобиному збираються відремонтувати найстарішу будівлю

Ремонтні роботи уже розпочали. У приміщеннях на другому поверсі на стелях встановили автономні сучасні електрообігрівачі, які здатні швидко обігрівати кімнати. Про це йдеться на сайті Глобинської міськради.

Раніше у Будинку культури діяла художня самодіяльність, демонстрували кінострічки, проводили театральні вистави, концерти, святкові заходи, вечори відпочинку, тут же працювала бібліотека.

Будівля зведена 1911 року під час будівництва Глобинського цукрового заводу і призначалася вона для розміщення адміністрації цього заводу. В радянські часи в будівлі розташовувався заводський клуб.

Зараз екс-клуб, а нині міський Будинок культури, потребує технічного обстеження та висновків спеціалістів-будівельників, аби визначити, що потрібно для ремонту.

4 лютого заступник Глобинського міського Олександр Артюшенко, головний інженер Глобинського архітектурно-планувального бюро Віктор Прикіпєлов та завідуюча міським будинком культури Валентина Базарова оглянули стан приміщень міського закладу.

– Будинок необхідно зберегти, – говорить його завідуюча Валентина Базарова, - Адже не дивлячись на технічний стан, проблеми з опаленням, він продовжує працювати. Тут знайшли свій притулок і можливість для творчої роботи учасники колективу художньої самодіяльності «Калина». Є місце і для молодих талантів, тут діти займаються співами та хореографією. Діють гуртки декоративно-прикладного мистецтва, працює спортивний боксерський клуб. Досі діє бібліотека.

Поки що невідомо скільки коштів потрібно, аби відремонтувати історичну будівлю, ведуться підрахунки.

До теми: Прокуратура Полтави вимагатиме повернути у власність держави будівлю ХІХ століття

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter