У Хоролі вулицю Леніна знову перейменували на Небесної сотні

Суспільство
Ольга Правденко15 січня 2016 о 18:02950 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Хоролі вулицю Леніна знову перейменували на Небесної сотні
Перейменування відбулося під тиском громадськості та представників ЗМІ.

У Хоролі вулицю Леніна знову перейменували на Небесної сотніФото – www.0532.ua

Нагадаємо, вулицю Леніна в Хоролі депутати міськради спочатку перейменували на вулицю Небесної сотні, але згодом рішення відмінили, аргументувавши тим, що не було обговорення з громадськістю.

14 січня в Хоролі відбулася позачергова сесія міської ради. Під тиском небайдужих містян, громадських активістів, представників ЗМІ і деяких небайдужих партій, більшість депутатів проголосували за повернення центральній вулиці назви Небесної сотні.

– 23 грудня 2015 року на попередній четвертій сесії сьомого скликання депутатами було прийнято рішення по центральній вулиці Леніна, щоб привести у відповідність процедурні норми її перейменування шляхом проведення громадського обговорення та розгляду його результатів комісією. Що й було зроблено. Відповідно до протоколу засідання комісії №5 від 12 січня 2016 року на розгляд сесії комісія рекомендувала нову назву центральної вулиці – Небесна Сотня! Більшістю голосів депутатами схвалено дану пропозицію комісії і прийнято відповідне рішення про перейменування вулиці Леніна на вулицю Небесної Сотні. Прецедент вичерпано, – зазначено на сайті Хорольської міської ради.

До теми: Декомунізація у Полтаві: активісти пропонують знести могили

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter