У Кременчуці скандал через пам’ятник екс-меру Бабаєву

Суспільство
Надія Труш18 липня 2015 о 12:4923582 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуці скандал через пам’ятник екс-меру Бабаєву
Суд постановив прибрати пам’ятник убитому меру, 300 кременчужан стали на захист.

У Кременчуці скандал через пам’ятник екс-меру БабаєвуУ Кременчуці скандал через пам’ятник екс-меру Бабаєву. фото telegraf.in.ua

17 липня Автозаводскій районний суд Кременчука ухвалив рішення про демонтаж скульптурної композиції меру, так як її установка була проведена з порушеннями.

Суд прийняв рішення прибрати зі скверу пам'ятник Бабаєву за вимогою депутата Автозаводської райради Оксани Піддубної. Вона заявила, що не можна увічнювати пам'ять людини малою архітектурною формою (позиція мерії полягає в тому, що встановлена скульптурна композиція не є пам'яткою, а є МАФом), так як це неповага до міського голови Олега Бабаєва, пише telegraf.in.ua.

Нагадаємо, міського голову Кременчука убили влітку минулого року.

Мерія порушила процедуру увічнення пам'яті видатних громадян, оскільки порушила вимоги про після 10 років з дня смерті людини, а також допустила увічнення пам'яті Олега Бабаєва більш ніж однією формою (ім'ям мера названо сквер, а також стадіон "Кремінь-Арена"). Мерія в свою чергу заявила, що питання демонтажу скульптурної композиції не відноситься до їх компетенції, оскільки вони просто дали дозвіл на установку.

Після рішення суду до 300 кременчужан зібралися біля пам'ятника і заявили, що не дадуть демонтувати його. Активісти збираються оскаржуватися рішення суду. Тим часом у Кременчуці відсьогодні, 18 липня, на каналі YouTube почалася пряма трансляція зі скверу з камери, встановленої в районі фонтану.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter