У Кременчуці знайшли 6-річного хлопчика, який не вміє ходити, говорити і їсть квіти

Суспільство
Ольга Правденко21 липня 2016 о 12:101676 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуці знайшли 6-річного хлопчика, який не вміє ходити, говорити і їсть квіти
Дитина не володіє соціальними навичками.

У Кременчуці знайшли 6-річного хлопчика, який не вміє ходити, говорити і їсть квітиМалолітній знайда. Фото з сайту kg-ua.com

Хлопчика знайшли у Кременчуці біля центрального ринку.

– Дитина тричі заходила до магазину і жестами просила іграшки та інші
товари. Продавчині звернули увагу, що малолітній без супроводу дорослих, і викликали поліцію, – розповіла начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Галина Скотаренко.

Нині хлопчик знаходиться в Кременчуцькій обласній дитячій лікарні. Там і з'ясували, що дитина не володіє соціальними навичками. На вигляд хлопцю 6 років, хоча медики кажуть, швидше за все йому 8-9 років, просто дитина недорозвинута.

– Дитина в тяжкому стані, хлопчик не вміє говорити, повзає на чотирьох, кричить, не дозволяє себе погодувати. Але працівники лікарні бачили, що їв квіти з вазонів. Із хлопчиком намагалися спілкуватися сурдоперекладачі, але з мови жестів він зрозумів лише тато і мама. Самі ж фахівці говорять, що він не глухонімий, швидше за все, його не вчили говорити, – говорить Галина Скотаренко.

До дитини навіть приводили ромів, оскільки хлопчик має відповідну зовнішність, тож думали, що знає їхню мову. Але, поспілкувавшись з нею, ті сказали, що дитя не володіє ромською мовою.

Нині з дитиною займаються спеціалісти. Разом з тим батьків дитини вже розшукують працівники відділення поліції № 1 Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в області. Разом із цим прокуратура направила лист в Полтавську обласну державну адміністрацію, в якому ініціювала провести органам опіки і піклування роботу щодо встановлення особи дитини та місцезнаходження її рідних.

До теми: У Полтаві онук так пограв у піжмурки з дідусем, що довелось викликати поліцію

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter