У Миргороді мікрорайон опалюватимуть соломою і зекономлять 2 мільйони

Суспільство
Надія Труш27 жовтня 2015 о 18:301377 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргороді мікрорайон опалюватимуть соломою і зекономлять 2 мільйони
Оновлена котельня забезпечуватиме теплом 10 багатоквартирних будинків, школу, дитсадок.

У Миргороді мікрорайон опалюватимуть соломоюЗагальний вид котельні

У Миргороді відтепер щороку економитимуть два мільйони гривень, не витрачаючи кошти на імпортне паливо. Саме скільки коштів допоможе зекономити котельня, яка працюватиме на біомасі.

За даними Інституту місцевого розвитку, в рамках реалізації Проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород», у курортному містечку уже запрацювала оновлена котельня.

– У ній замінили п’ять старих газових котлів на три сучасних та енергоефективних. Встановили твердопаливний котел потужністю 1 МВт, він працюватиме на місцевій біомасі – соломі. Тож економія природного газу на цій котельні становитиме близько 600 тис. куб. м на рік. Уже цього опалювального сезону оновлена котельня забезпечуватиме теплом житловий мікрорайон Миргорода: 10 багатоквартирних будинків, школу, дитсадок та одного комерційного споживача. У штатному режимі тепло отримуватиметься з соломи, а в періоди пікових навантажень з природного газу, – йдеться у повідомленні Інституту місцевого розвитку у соціальній мережі.

У Миргороді мікрорайон опалюватимуть соломоюТвердопаливний котел, що працюватиме на соломі. Він також може виробляти тепло з пелет, щепи тощо. Фото з соцмережі

Також у Миргороді відкрили центральний склад, який розрахований на зберігання 2 тисяч тонн тюкованої соломи. Він зведений на території миргородського КП «Спецкомунтранс».

У Миргороді мікрорайон опалюватимуть соломоюСклад та установка для подрібнення соломи. Фото з соцмережі

До теми: Дров’яні котли замість газових – українці згадали, як опалювати дровами

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter