У Полтаві "Правий сектор" оголосив "Акцію непокори"

Суспільство
Надія Труш13 вересня 2015 о 13:002321 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві "Правий сектор" оголосив "Акцію непокори"
Під облдержадміністрацією розпочалася безстрокова акція на підтримку українських патріотів-націоналістів.

У Полтаві У Полтаві "Правий сектор" оголосив "Акцію непокори". Фото Надії Труш

Мітингувальники запевняють, що налаштовані вкрай серйозно. Кажуть, якщо буде потрібно, й голодуванння оголосять.

Неподалік площі біля ОДА облаштували два намети. Протестувальники, яких зібралося поки що не більше десятка, збираються провести ніч під адмінбудівлею.

– Ми вийшли на підтримку націоналістів, зокрема, Сергія Стерненка з Одеси. Виступаємо проти високих тарифів, які українці просто не зможуть оплатити. Загалом влада перейшла межу. Тому ми не зрушимо з місця, не згорнемо намети, поки влада не виконає усі наші вимоги, – говорить Марк Чаус, очільник обласної організації національно-визвольного руху "Правий сектор".

Втім, конкретно про вимоги безпосередньо до полтавської влади представники "Правого сектору" не говорять. Тим, хто підходить поцікавитися, що відбувається під ОДА, роздають листівки і газети з інформацією про події в Україні та ситуацію із націоналістами. На запитання, чому акцію вирішили розпочати у вихідний день, пан Чаус відповів: це тренувальний день.

Нагадаємо, у липці цього року "Правий сектор" під облдержадміністрацією влаштував «Майдан 3.0». Тоді організатори анонсували мітинг як безстроковий, однак за кілька днів намети згорнули. Та цього разу все дуже серйозно, запевняють в один голос чоловіки, які прийшли висловити протест владі.

– Минулого разу, коли теж оголошували безстрокову акцію, отримали наказ згорнути дії, а зараз не будемо згортати намети, поки влада не дослухається до нас і не виконає вимоги звільнити усіх націоналістів, відмінити високі тарифи на комунальні послуги, – пояснив Чаус.

Учасники мітингу обіцяють, що два намети, які розгорнули зараз, будуть не єдиними. Уже мають підтримку й з району, очікують, що кількість людей на "Акції непокори" до завтра, 14 вересня, значно зросте.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter