У Полтаві пройшов наймасштабніший «Велодень» (фото)

Суспільство
Андрій Іванов30 травня 2015 о 12:502365 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройшов наймасштабніший «Велодень» (фото)
Сьогодні, 30 травня, у Полтаві пройшов традиційний «Велодень».

У Полтаві пройшов наймасштабніший Велодень (фото)Фото: Андрія Іванова

Організували «Велодень» усі велосипедисти Полтави, такі організації, як: «ВелоПолтава», Мандруємо Полтавщиною», «Швидше вітру». Зазвичай це дійство приурочене до відкриття велосипедного сезону у місті.

– Було багато ініціативних людей, які мені телефонували і пропонували допомогу, – розповідає Людмила Калаптуровська, начальник Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». – Ми проїдемо навкруги Корпусного парку, а також вулицями міста. Хочемо показати полтавцям, що є доступний транспорт, яким можна пересуватися містом, незалежно від дорогого транспорту.

У Полтаві пройшов наймасштабніший Велодень (фото)Фото: Андрія Іванова

Над місцем збору велосипедистів постійно літав квадрокоптер, який фільмував за допомогою камери усе, що відбувалося. У цей же час, перед стартом, велосипедистів консультували, як правильно рухатися в колоні та подоводити себе на дорозі.

– Частенько у нас і самі велосипедисти порушують правила дорожнього руху, – розповів Юрій Репало, представник «ВелоПолтава». – Тому потрібно, як велосипедистам так і автомобілістам постійно роз’яснювати правила дорожнього руху. Приємно, що цього року трошки більше учасників ніж попереднього.

У Полтаві пройшов наймасштабніший Велодень (фото)Фото: Андрія Іванова

Полтавець Денис Городничий, говорить, що у «Велодні» бере участь з 2004 року.

– Мені дуже подобається масштабність цього дійства, – розповів Денис. – І вона росте, коли я починав брати участь було усього 30, 40 чоловік. Потім 70 та 100, і це здавалося, що дуже багато. А зараз, подивіться – кілька сотень.

За попередніми підрахунками у полтавському «Велодні» взяло участь більше 600 велосипедистів, що більше, ніж у попередні роки.

Нагадаємо, що у Полтаві відбувся дівчачий велопарад.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter