У Полтаві скаржаться на незаконне будівництво під чужими квартирами

Суспільство
Надія Труш8 червня 2016 о 17:201761 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві скаржаться на незаконне будівництво під чужими квартирами
З 2008 року жителі будинку за адресою вулиця Степана Кондратенка, 5 у Полтаві борються із незаконною забудовою, яку влаштували нові власники однієї із квартир багатоповерхівки.

До редакції «Кола» звернулася одна із мешканців будинку, де виник конфлікт між забудовниками та власниками квартир. Анжеліка розповіла, що незаконне будівництво уже вдруге вдалося призупинити, однак уже зведену конструкцію ніхто не збирається зносити. Більше того, жінка переконана, що забудовники просто вичікують потрібного моменту,аби продовжити будівництво.

Через добудову майже зіпсований вид із вікна жителям квартири, переконана Анжеліка

– Ще в 2008 році на одній із квартир розпочалося будівництво. Спершу нам говорили, що будуватимуть невеликий балкон. Але з часом ми зрозуміли, що розміри зведеного аж ніяк не схожі на те, що було заявлено. Почали цікавитися, хто власники, що насправді будують, чи є дозвіл та проект. Адже замість заявленого балкону перед однією із квартир звели прибудову майже до тротуару, – розповідає Анжеліка. – згодом нам вдалося дізнатися імена власників. Це Олександр Якимчук і Олександр Дзюбенко, про що вказано у документах.

За словами полтавки, за згаданою вище адресою неодноразово проводили перевірки різні інстанції. Люди писали звернення в Інспекцію по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, в Київську районну у місті Полтаві раду, навіть до однієї із політичних партій та марно. Все, що отримували полтавці, обурені будівництвом під вікнами їхніх квартир – письмові повідомлення, що дозволи на забудову ніхто не надавав, на забудовників накладали штрафи та зобов’язували знести прибудову. А у одній із відповідей, яку отримала Анжеліка від Київської районної у Полтаві ради йдеться, що на усну вимогу виконкому один із забудовників привів територію навколо добудови у належний стан. Однак жителі будинку незгодні із відповідями і хочуть, аби їм все ж таки показали або дозвіл, або проект.

– Коли ж ми почали бити тривогу, будівництво призупинили. Нам повідомили, що добудова незаконна і ми мали право через суд добиватися її знесення. Однак цього року на добудові почали монтувати дах на рівні другого поверху, саме під моєю квартирою. Так само ми не отримати жодних пояснень ані від будівельників, ані від власників. Більше того, раптово з’явився чоловік, який назвався Сашею, кричав, що він держслужбовець, не повинен нічого пояснювати.

Через це жителі під’їзду зібрали збори, на які запросили і забудовників. Останні намагалися домовитися із сусідами, але ті не погодилися.

– Єдине, чого ми хочемо, аби нам надали документи, які підтверджують законність добудови. А уже після цього будемо вирішувати, чому і на якій основі був даний дозвіл, – каже Анжеліка. Аби пришвидшити цей процес, людям довелося викликати поліцію. Однак, розповіла Анжеліка, й це не допомогло. Поки правоохоронці їхали, будівельники утекли. Нині будівництво таки призупинили, але жінка не вірить, що його знову не продовжать.

«Коло» слідкує за перебігом подій, тож у наступних номерах газети і на сайті очікуйте продовження теми. Також ми залюбки надамо усім сторонам конфлікту висловитися.

До теми: «Гаражний скандал» у Супрунівці під Полтавою

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter