У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник «Скорботна матір»

Суспільство
Ольга Правденко25 листопада 2015 о 08:012695 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник «Скорботна матір»
Пам’ятники жертвам нацизму у Пушкарівському парку, вандали руйнують вже не вперше.

У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник Так виглядав меморіал після сплюндрування. Фото з сайту vyacheslav-likhachev.blogspot.co.il

Черговий акт вандалізму стався на початку листопада. Про це журналісти «Кола»дізналися з блогу історика та журналіста В’ячеслава Ліхачова.

– Був сплюндрований пам'ятник «Скорботна мати», що знаходиться в Пушкарівського парку. У роки окупації тут було розстріляно близько 15 тисяч євреїв, а також тисячі інших мирних громадян, учасників підпілля і радянських військовополонених. Меморіал був встановлений в 1967 році. Вандал забруднив обличчя пам'ятника синьою фарбою і намалював шибеницю з карикатурним чоловічком, підписавши «Вальцман». Крім того, вандал не обмежився меморіалом «Скорботна мати». Також був осквернений окремий «єврейський» пам'ятник жертвам Голокосту. Написи були зафарбовані працівниками благодійного фонду «Хесед», – написав у своєму блозі Ліхачов.

У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник Фото з сайту vyacheslav-likhachev.blogspot.co.il

У прес-службі Полтавської обласної поліції повідомили, що ніяких заяв про скоєний акт вандалізму їм не надходило. Щоб з’ясувати, в якому зараз стані обеліски, журналіст поїхала у Пушкарівський парк. Залишки слідів від синьої фарби ще трохи видно на меморіалі «Скорботна мати».

У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник Залишки слідів від синьої фарби на пам’ятнику «Скорботна мати»

– Я мешкаю поряд біля парку, він знаходиться практично у центрі міста, а
вечорами майже не освітлюється. Цей меморіал розфарбовують часто, я не раз бачила, як з нього змивають сліди від фарби, – розповіла полтавка Вікторія.

У Полтаві вандали знову сплюндрували пам’ятник

Загалом, варто зазначити, що це вже не вперше вандали здійснюють наругу над цими пам’ятниками. Нагадаємо, нещодавно в Полтаві розтрощили пам’ятну дошку генералу Ватутіну.

Також в обласному центрі не раз плюндрували народний пам’ятник Героям Небесної Сотні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter