У Полтаві відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко (ФОТО)

Суспільство
Надія Труш9 березня 2016 о 13:551731 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко (ФОТО)
Сотні полтавців зібралися на площі перед Полтавською облдержадміністрацією, аби підтримати таким чином Савченко, яку судять у Росії.

Люди прийшли з плакатами, вишитими рушниками та навіть великим вишитим портретом Тараса Шевченка, пам’ять якого вшанували сьогодні ж, 9 березня. Висловити підтримку Надії Савченко зібралися громадські активісти, обласна влада, народний депутат Юрій Бублик.

У Полтаві відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко (ФОТО)

Сьогодні, 9 березня, в багатьох містах України та світу відбуваються акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко #FreeSavchenko. Зокрема,у інших містах України – Харкові, Дніпропетровську, Львові, Одесі тощо. Не залишилися осторонь і полтавці. На акцію, яка тривала годину, прийшли приблизно три сотні людей. Площа перед ОДА майоріла не лише плакатами і роздруківками фото Савченко, а й було багато державних прапорів. Хто закутався у національний стяг, ніби в плащ, інші тримали прапор у руках. А на східцях розгорнули кількаметровий стяг.

З промовами виступали активісти Ігор Кіянчук, Ірина Особік, які, власне, й були організаторами акції. До речі,учора, 8 березня, на цьому місці уже відбувалася акція на підтримку Надії Савченко, але малолюдна. Втім, мітинги та різні інші заходи на підтримку російської бранки, як називають Надію, проходять в Україні та світі майже щодня.

Підтримати Савченко прийшли брати Бублики, нардеп Юрій і голова Ковалівської сільської ради Олександр. Від обласної влади був присутнім голова облдержадміністрації Валерій Головко, проте відразу підкреслив, що прийшов не як представник влади, а просто висловити свою позицію як громадянин України.

Фото Юлії Обелець

Детальніше про акцію читайте на сайті згодом та дивіться відео.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter