Влада і колектив «Полтавафарм» сперечались через керівництво підприємства

Суспільство
Надія Труш18 лютого 2016 о 19:491932 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Влада і колектив «Полтавафарм» сперечались через керівництво підприємства
Обласна влада і колектив «Полтавафарму» провели спільну нараду, але зібрання переросло у скандал.

Дмитро Майборода. Фото Юлії Оелець

Сьогодні, 18 лютого, обласна влада намагалася порозумітися з колективом комунального підприємства «Полтавафарм». Колектив висловив недовіру представнику керівництва підприємства Дмитру Майбороді.

Працівники вимагали владу усунути Майбороду від керівництва підприємством. Для цього зібрали понад 80 підписів. Нарада, на якій шукали шляхи вирішення кадрового питання, відбулася в Полтавській облдержадміністрації за участі голови Полтавської облради Олександра Біленького, першого заступника очільника області Андрія Пісоцького та заступника Олега Пругла. Також був присутнім депутат облради Анатолій Ханко. Також прийшли не лише невдоволені своїм керівником працівники підприємства, а й громадські активісти.

Буквально з першої хвилини розгляд питання функціонування комунального підприємства «Полтавафарм» переросло у скандал та бурхливі суперечки. Зокрема, Андрій Пісоцький після суперечки із відомим у місті правозахисником Василем Ковальчуком заявив, що особисто буде перевіряти і дізнаватися, хто «вариться у справі «Полтавафарм». На що Ковальчук порадив Пісоцькому поглянути для цього у люстерко.

– Дуже багато питань виникає стосовно «Полтавафарму», особливо коли я підняв баланси по підприємству, – сказав Андрій Пісоцький, перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації.

Пану Майбороді, через якого, власне, і прийшов на нараду колектив підприємства, відзвітувався за місяць роботи. Однак зробити це йому майже не вдалося, виступ перебивали вигуками, насмішливими оплесками, проханням розказати про хабар, який він нібито брав деякий час тому.

– В нас є дані щодо балансу по підприємству за 2015 рік. Хочу сказати як неупереджена особа, яка миле місяць працює на цьому підприємстві, – під сміх колективу намагався говорити пан Майборода – Хочу звернути увагу, В’ячеслав Білизний до призначення виконуючим обов’язків здійснював керівництво одного із структурних підрозділів. Тому він захищає попереднє керівництво. Якщо у трудового колективу є питання мене як особистості, будь ласка, то нехай задають їх мені особисто.

На закиди щодо про те, що нібито був засуджений за хабарництво, Майборода порадив присутнім шукати відповіді у правоохоронних органів. Цікавий факт, Біленький, Пісоцький та Майборода, якого колектив «Полтавафарму» не бажає бачити своїм керівником, зайшли у кабінет, де проходила нарада, разом. Покинули засідання також разом – «трійка» не дочекалася завершення наради і вийшла в розпал скандалу, який майже весь час не вщухав.

– Ми створили депутатську комісію, яка зараз готує винесення на сесії порядку проведення конкурсу начальника «Полтавафарм». Будуть знижені ціни на ліки. На базі аптеки №50 ми створюємо умови, аби хлопці з АТО мали змогу отримувати доступні ліки. Хочу сказати, ситуація на «Полтавафарм» іде до банкротства. Я ініціюю проведення фінансової інспекції підприємства та звернення в прокуратуру, – сказав Олександр Біленький.

Андрій Пісоцький назвав «Полтавафарм» найпроблемнішим підприємством. Більше – дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, роботою підприємства зацікавилися, коли проведений аудит
показав недобросовісність його керівника – Наталії Стецюк. Директор протягом двох років самовільно виписувала собі премію, загалом привласнивши близько 400 тисяч гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter