У Полтаву привезли мироточиву ікону «Усіх скорботних радість» (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко22 березня 2016 о 12:561400 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаву привезли мироточиву ікону «Усіх скорботних радість» (ФОТО)
Святиню привозять до вшанування Сорока Севастійських мучеників.

22 березня у Свято-Миколаївській церкві відслужили соборну архієрейську літургію до дня пам’яті Сорока Севастійських мучеників. Богослужіння очолив Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. До відзначення цього православного свята із Ніжина в Полтаву привезли чудотворну мироточиву ікону Пресвятої Богородиці «Усіх скорботних радість».У Полтаву привезли мироточиву ікону Усіх скорботних радість (ФОТО)У Полтаву привезли мироточиву ікону Пресвятої Богородиці «Усіх скорботних радість». Фото Ольги Матвієнко

Звичайна літографія, наклеєна на картон, була одним із образів київської монахині Маргарити. Після смерті родина, яка отримала ікону у спадок, помітила, що вона почала мироточити. Її передали в ніжинський храм. Віряни, які молилися перед іконою отримували відповіді на свої благання.

Минулого року близько двох тисяч людей прийшли помолитися та прикластися до ікони. Ми остаточно вирішили, що ікона щороку буде в Полтаві з 22 березня. В останній день перебування відбудеться Хресний хід від нашого храму до Свято-Успенського собору. Це єдиний у Полтаві традиційний хресний хід, – розповів протоієрей Свято-Миколаївської церкви Олександр Дедюхін.

У Полтаву привезли мироточиву ікону Усіх скорботних радість (ФОТО)

Нагадаємо, що із 22 по 25 березня о 17.30 відбуватиметься молебень до Богородиці перед чудотворним образом. У неділю, 27 березня, після літургії, що розпочнеться о 9.00, відбудеться хресний хід до Свято-Успенського собору.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter