У разі загибелі чи інвалідності волонтера, його родина отримає виплати

Суспільство
Юлія Обелець20 серпня 2015 о 08:58999 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У разі загибелі чи інвалідності волонтера, його родина отримає виплати
Сім’ям загиблих волонтерів чи волонтерів, які отримали інвалідність в зоні бойових дій, призначили одноразові виплати.

У разі загибелі чи інвалідності волонтера, його родина отримає виплатиУ разі загибелі чи інвалідності волонтера, його родина отримає виплати. Фото volga.lutsk.ua

Уряд затвердив порядок та розміри виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту. Відповідне рішення прийняли на засіданні Кабінету Міністрів 19 серпня, йдеться на Урядовому порталі.

Встановили одноразову грошову допомогу у разі загибелі волонтера в розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На сьогодні ця сума становить 609 тисяч гривень. Допомога виплачується членам сім’ї, батькам та утриманцям загиблого в рівних частинах.

У разі отримання інвалідності передбачена така допомога волонтерам від держави:

- інвалідність І групи - 250 прожиткових мінімумів (304 тисяч гривень.);

- інвалідність ІІ групи - 200 прожиткових мінімумів (243 тисяч гривень);

- інвалідність ІІІ групи - 150 прожиткових мінімумів (182 тисяч гривень).

Розмір допомоги обчислюватиметься на дату смерті, зазначену в свідоцтві, чи на дату, зазначену в довідці медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності.

Рішення про призначення допомоги прийматиметься Міжвідомчою комісією, яка утворена у Державній службі ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Читайте також – Волонтери у Полтаві збирають необхідне бійцям АТО: список

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter