У Шумейковому урочищі вшанували пам`ять загиблих у Другій світовій війні

Суспільство
8 травня 2015 о 19:2019552 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Шумейковому урочищі вшанували пам`ять загиблих у Другій світовій війні
В урочищі неподалік Лохвиці загинули понад 800 воїнів Південно-Західного фронту.

Сьогодні, 8 травня, у Шумейковому урочищі вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Віддати данину воїнам зібралися ветерани, керівництво області. Приїхали і голова Полтавської обласної ради Петро Ворона, і голова ОДА Валерій Головко, були також духовенство та громадські активісти. Покласти квіти до стели прийшли і військові, які захищають кордон України на Сході.

У Шумейковому урочищі вшанували пам ять загиблих у Другій світовій війніУ Шумейковому урочищі вшанували загиблих у Другій світовій війні. Фото Костянтина Корягіна

Після урочистого покладання квітів, Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір провів панахиду за загиблими на війні. Після цього на сцену почали виходити місцеві театральні колективи та співаки. Виступи дуже розчулили ветеранів.

Читайте також: У Горбанівському геріатричному пансіонаті привітали ветеранів

На концерт прийшли і місцеві школярі. Дехто не міг стримати сліз, хтось – навпаки радів. Діти і дорослі підходили до ветеранів, щоб подякувати за подвиги, які вони зробили більше 70 років тому.

– Оці дії, які зараз відбуваються на Сході, не вписуються ні в які рамки. Ми за мир! – заявив ветеран війни Іван Кожум’як в діалозі з воїном АТО.

По завершенню концертної програми ветеранів відвели в намети, де нагодували «солдатською кашею» та налили «фронтові» сто грам.

Костянтин Корягін

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter