В полтавському дендропарку оселилися двоє білих лебедів

Суспільство
9 червня 2015 о 15:2129692 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В полтавському дендропарку оселилися двоє білих лебедів
Полтавській Дендропарк отримав нових жителів – білих лебедів Наталку й Петра.

9 червня на першому озері полтавського Дендропарку випустили двох білих лебедів. Птахи досить молоді – самцю 3 роки, а самці 2,5. Нагадаємо, лебеді живуть 13-15 років.

– Поки ми лебедів сюди везли, виникла ідея їх назвати Петром й Наталкою. Досить символічно для Полтави, - поділилася секретар Полтавської міськради Оксана Деркач. – Не думала, що цей захід буде таким емоційним. Звертаюся до всіх полтавців, берегти Наталку й Петра, щоб їм було добре, і щоб через рік вони принесли потомство. Коли прийде зима, то є домовленість з аграрною академією, що лебеді будуть зимувати там.

В Дендропарку оселилися двоє білих лебедівЛебедів символічно назвали Наталкою і Петром

Лебедів привезли із села Ковалівка, де Віталій Ільченко займається розведенням диких птахів.

– Нас з Віталієм познайомили, я запросив його в Дендропарк подивитися і він сказав, що лебеді тут мають себе чудово почувати, - каже директор Дендропарку Михайло Шлафер. – Ми задалися ціллю зробити це місце улюбленим серед полтавців. Вирішили, що в цьому році маємо спробувати запустити білих лебедів. Це робили вперше, але задумка така була, ще під час створення Дендропарку. В цьому парку люди повинні себе почувати затишно спокійно, насолоджуватися природою. Я думаю, що лебеді ці завдання чудово виконують. Плюс зараз є традиція, що в Дендропарку грають весілля. А коли наречені будуть фотографуватися на фоні лебедів, то це запорука їх щастя й суспільного життя».

За словами Михайла Шлафера, все необхідне для харчування лебеді зможуть знайти в ставку.

– Раз на тиждень потрібно буде підгодовувати зерном, щоб був білок. Особливих питань із цим не буде. Також плануємо згодом зробити їм посеред ставка мальовничий будиночок, щоб його хотілося фотографувати, – сказав він.

Якщо птахи приживуться, то в майбутньому планують привезти ще й двох чорних лебедів.

У зв’язку з появою нових жителів правоохоронці підвищили й міри безпеки – тепер в Дендропарку ввечері буде здійснювати об’їзд автопатруль. Також у планах зробити на вході інформаційний стенд із телефонами чергових частин.

До теми: Місяць потому: як виглядає полтавський дендропарк після прибирання

Ігор Литвиненко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter