В Опішні перепоховали загиблих у ІІ Світовій війні

Суспільство
Ольга Матвієнко29 жовтня 2015 о 08:411152 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Опішні перепоховали загиблих у ІІ Світовій війні
Героїв поховали із військовими почестями.

В Опішні перепоховали загиблих у ІІ Світовій війніВ Опішні перепоховали загиблих у ІІ Світовій війні. Фото – www.oblrada.pl.ua

28 жовтня, у День визволення України від фашистських загарбників, голова обласної ради Петро Ворона взяв участь у перепохованні останків червоноармійців, які загинули у лютому 1943 року у селищі Опішня Зіньківського району.

За свідченнями очевидців тих далеких подій, група розвідників-червоноармійців, виконувала завдання командування у тилу ворога, зокрема, знищила вночі німецький штаб у селищі Опішнє. Втім, розвідникам не вдалося залишити селище, вранці наступного дня вони були змушені вступити у нерівний бій з ворогом та загинули як герої.

Тіла двох бійців місцеві жителі Павло Каленич та Павло Фесик знайшли та потай від окупантів поховали у садку на вулиці Агропунктівській.

Читайте також: У Полтаві вшанували пам’ять воїнів-визволителів

Завдяки роботі, проведеній пошуковцями громадської організації «Пошуково-патріотична організація «Меморіал» Оржицького району вдалося встановити особу одного із загиблих героїв. Ним виявився Никифор Охріменко, 1905 року народження, уродженець Курської області, житель селища Золочів Харківської області, боєць 309-ї стрілецької дивізії, яка входила до складу 40-ї армії.

За рішенням селищної ради та за сприяння пошуково-патріотичної організації «Меморіал», останки героїв були ексгумовані та з військовими почестями перепоховані на Меморіалі солдатської слави.

Панахиду за загиблими відслужив настоятель Свято-Троїцького храму Української православної церкви отець Володимир.

Петро Ворона зазначив, що на прикладі героїзму фронтовиків, які стали на шляху нацизму і зупинили його, наші сучасники мужньо захищають територіальну цілісність і незалежність України, відстоюють щасливе мирне життя співвітчизників. Він поінформував, що сьогодні у Великобагачанському районі відбувається поховання учасника АТО, який загинув смертю героя, з честю виконавши свій військовий і громадянський обов’язок. Це, на думку Петра Ворони, глибоко символічно, свідчить про спадкоємність вітчизняних військово-патріотичних традицій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter