Відкрилась фотовиставка про батальйон «Полтава»

Суспільство
Надія Труш22 серпня 2016 о 16:391136 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відкрилась фотовиставка про батальйон «Полтава»
До Дня Незалежності України у Полтаві відкрили виставку полтавської фотожурналістки про батальйон «Полтава».

Відкрилась фотовиставка про батальйон Полтава Відкрилась фотовиставка про батальйон «Полтава». Фото Надії Труш

Авторка світлин – Анна Чапала, історії до фото написала журналістка «Кола» Ольга Матвієнко.

22 серпня у фойє театру імені Миколи Гоголя виставку офіційно відкрили. Експозиція носить назву «Ротація» і розповідає про два роки життя батальйону спецпризначення «Полтава». На виставці представлено близько сотні фотографій, зроблених як у Полтаві, так і під час поїздок у зону проведення антитерористичної операції. Також – історії бійців, які розповідають, чому вирішили піти добровольцями, які записала журналістка Ольга Матвієнко.

На презентацію прийшли кілька десятків людей. Серед гостей – перші особи Полтавщини. Зокрема, привітати Анну Чапалу із черговою фотовиставкою прийшов голова Полтавської ОДА Валерій Головко разом зі своїми заступниками Андрієм Пісоцьким, Романом Товстим, іншими представниками обласної влади. Від імені міської влади привітати авторку тепер уже історичних фотографій прийшли секретар Полтавської міськради Оксана Деркач та заступник міського голови Віталій Нікіпелов.

– Ідея виставки – показати майже трирічний період ротації. Це відправлення, коли їх зустрічають родини. Також на виставці представлені світлини з Луганської області. Своїми фото я хотіла показати життя батальйону, ті об’єкти, які хлопці охороняють в Луганській області. Найбільше запам’ятались під час фотографування втомлені обличчя, до яких важко звикнути. Тому що тут ми бачимо одну картинку, а їдеш туди, і бачиш уже інше. Світлинами, які можна побачити зараз тут, на виставці, я хотіла хоча б на трішки спинити людський погляд, задуматися, що відчуття війни в людей притуплюється. Але розказаними історіями, фото, хочеться підняти це відчуття, – розповіла Анна Чапала.

Роботи фотожурналістки високо оцінили представники влади. Голова ОДА Валерій Головко відзначив, що фото мають неабияке історичне значення. А заступник мера Віталій Нікіпелов відмітив, що дивлячись на фото, розумієш, наскільки різне життя: мирне і тихе тут, у Полтаві, й тривожне, трагічне у зоні АТО.

До теми: Як на Полтавщині працює пільговий проїзд для учасників бойових дій

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter