Відома українська письменниця у Полтаві презентувала свою нову книгу

Суспільство
Ольга Правденко15 травня 2015 о 13:141336 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відома українська письменниця у Полтаві презентувала свою нову книгу
Відома українська письменниця Ірен Роздобудько представила на розсуд читачів у Полтаві свою нову книгу «Ґудзик-2».

Відома українська письменниця у Полтаві презентувала свою нову книгуІрен Роздобудько

Це продовження відомого роману, написаного десять року тому» «Ґудзик». У продовженні книги авторка нарешті дає відповідь на питання читачів – зустрілися її герої після років розлуки чи ні?

Ірен Роздобудько в Полтаві була вперше, на жаль, побачити місто, пам’ятки архітектури їй не вдалося через брак часу. Але письменниця зауважила, що Полтава зелена та охайна.

На зустріч з письменницею у бібліотеку-філіал № 4 прийшло багато поціновувачів її творчості, люди різного віку та статі. Сама пані Ірен зізналася, що їй дуже приємна така публіка, адже вона не ділить прозу на жіночу та чоловічу.

Читайте також інтерв’ю з культовим українським письменником Василем Шклярем.

– Без читачів ми, письменники, ніщо – невдалі графомани. Тому велика подяка вам, що читаєте. Щодо «Гудзика», то цього червні цій книзі буде 10 років. Я не думала, що писатиму продовження, бо це пахне комерцією, але стався один смішний випадок, котрий спонукав мене взятися за продовження, – розповідає Ірен Роздобудько. – Я була на книжковому ярмарку в Миколаєві, говорила про інші книги. Раптом бачу до мене рішучим крок іде жінка і каже: «А він таки її знайде». Я спочатку не зрозуміла про що йдеться, почала думати, що це книговидавець когось шукає із письменників, а до мене звернулися по допомогу. Раптом підійшла інша жінка й каже: «Він її не знайде, бо він її не вартий, бабій та алкоголік». Знову ж таки я не зрозуміла про що йдеться, доки не підійшло ще дві жінки й одна з них сказала, що її дочка купила «Ґудзик». Тоді я зрозуміла, що біля мене стоять герої моєї книжки, вони живі для мене і людей. Саме ці герої дали мені можливість говорити про наш час.

Також з пані Ірен до нашого міста приїхав її чоловік, астрофізик, бард, автор власних пісень Ігор Жук. Окрім книг творче подружжя привезло із собою гітару. Тож прихильники письменниці могли насолодитися не лише розмовою з нею, а й послухати прекрасні ліричні пісні у виконанні пана Ігоря.

Відома українська письменниця у Полтаві презентувала свою нову книгуІрен Роздобудько та її чоловік Ігор Жук

Інтерв’ю з Ірен Роздобудько читайте на нашому сайті згодом.

Довідка «Кола»

Ірен Роздобудько народилася в 1962 році в місті Донецьк. Вчилася в російській школі, виросла в російськомовній сім’ї. 25 років прожила в Донецьку, приїхавши до Києва, почала говорити українською мовою. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету. Головний редактор журналу «Караван історій», викладач в університеті, пише художні книги та кіносценарії.

У вільний від роботи час вишиває бісером, пише графіку та розмальовує вітражі. За вдачею – інтроверт. Авторка 29 романів. Пише із 6 років. Любить читати твори Ремарка, Хемінгуея, Кундери, Фолкрнера, Фаулза. З українських письменників любить твори Сергія Жадана, Галини Вдовиченко, Галини Пагутяк, Лесі Воронини.

Утретє заміжня, має доньку Яну, художницю.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter