Вищий адмінсуд забов'язав Полтавську міськраду вирішити житлове питання власників квартир на Леніна 104

Суспільство
Юлія Обелець5 квітня 2016 о 17:511256 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вищий адмінсуд забов'язав Полтавську міськраду вирішити житлове питання власників квартир на Леніна 104
Вищий адміністративний суд України визнав неправомірною бездіяльність Полтавської міської ради щодо вирішення питання з будинком на Леніна 104.

Вищий адміністративний суд України погодився з позицією Полтавської прокуратури та висновками Полтавського окружного адміністративного суду, прийнявши остаточне судове рішення щодо захисту житлових прав власників майже зруйнованого будинку, розташованого по вул. Леніна, 104 у Полтаві.

Вищий адмінсуд забов'язав Полтавську міськраду вирішити житлове питання власників квартир на Леніна 104Те, що залишилось від будинку на Леніна 104 (фото 2013 року)

ВАСУ зобов’язав внести до виконавчого комітету Полтавської міської ради пропозиції про подальшу долю будинку, тобто вирішити житлове питання власників квартир.

– Фізичний знос будинку – 90%. У зв’язку із значним перевищенням нормативного терміну служби (йому 139 років) і забороною з 1965 року проводити капітальний ремонт, будинок знаходиться в аварійному стані та є непридатним для проживання. Однак за цією адресою зареєстровані 17 осіб, серед яких 2 інвалідів та 5 дітей, - процитували на сайті обласної прокуратури Ольгу Сорочинську, прокурора Полтавської місцевої прокуратури.

До слова, більше року тривав судовий розгляд справи лише в апеляційній інстанції. І тільки Вищий адміністративний суд України у березні цього року за касаційною скаргою прокуратури прийняв остаточне судове рішення.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter