Влада Полтавщини замість пояснення, що робить для розвитку туризму, радить дізнаватися це самим

Суспільство
Надія Труш5 липня 2016 о 19:021287 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Влада Полтавщини замість пояснення, що робить для розвитку туризму, радить дізнаватися це самим
У Полтаві постійно говорять про туристичний потенціал області. Редакція газети і сайту «Коло» вирішила дізнатися, які конкретно заходи робить обласна влада задля розвитку цього потенціалу.

Влада Полтавщини замість пояснення, що робить для розвитку туризму, радить дізнаватися це самимВлада Полтавщини замість пояснення, що робить для розвитку туризму, радить дізнаватися це самим

З відповідним інформаційним запитом журналістка звернулася до Полтавської ОДА через портал державних послуг iGov. Відповідь надійшла раніше, аніж в установлений законом п’ятиденний термін, але не була вичерпною.

  • До речі, Полтавська облдержадміністрація – поки що єдина владна структура, куди полтавцям можна звернутися через систему iGov. Наприклад, можливості звернутися із запитом в Полтавську міськраду поки що немає.

Тема запиту стосувалася туризму в Полтавській області, зокрема, нас цікавив зелений туризм. Ми хотіли отримати таку інформацію: скільки садиб сільського зеленого туризму діють на Полтавщині і які заходи з промоції туристичного потенціалу нашої області проводять, аби його збільшити.

Сільський туризм є, скільки сіл на Полтавщині – хтозна

У відповіді за підписом Лариси Оніщук, виконуючої обов’язки начальника управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА, йдеться, що в області станом на кінець 2015 року функціонувало 86 садиб сільского зеленого туризму. Інформації за поточний 2016 рік немає – відповідний моніторинг ще не проводили. Так само не надали інформації про кількість сіл у Полтавській області.

– Статистичними даними про кількість сіл у Полтавській області управління інфраструктури та туризму не володіє, – йдеться у відповіді управління, яке відповідає за туризм на Полтавщині, в селах, зокрема.

Також нас цікаво, що ж робить обласна влада, аби про полтавський туризм говорили якщо не закордоном, то принаймні, в Україні. Відповідь, можна сказати, вражає:

– Управління інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації постійно проводить різноманітні заходи з промоції туристичного потенціалу Полтавщини, у тому числі сільського зеленого туризму, інформація про які розміщується на веб-сторінці «Полтавщина туристична», – йдеться у відповіді.

Замість відповіді на запит – рекомендація шукати інформацію самостійно

Тобто, по суті, обласна влада не назвала жодного заходу, проведеного задля популяризації туризму Полтавщини. А усю інформацію, яка нас цікавить, рекомендують шукати самостійно.

Власне, на сайті «Полтавщина туристична» можна знайти інформацію, що стосується запитуваної нами теми. Виявляється, за три місяці відбулося шість заходів, націлених на популяризацію туристичного потенціалу Полтавщини.

Наприклад, 1 липня поточного року відбувся черговий інформаційно-рекламний тур туристичними об’єктами Полтавщини, задля налагодження нових партнерських стосунків між представниками туристичної спільноти області та інших регіонів держави. Це був дводенний інформаційно-рекламний тур по туристичних об’єктах Полтавщини. Раніше, у червні, для фахівців туристичної сфери Полтавщини провели інфотур по Огуївському дендропарку; у травні представники туристичної сфери Полтавщини презентували наш край на ІІ Всеукраїнському туристичному фестивалі «У гості до українців» у столиці. Того ж місяця провели чергову зустріч та інфотур для представників туристичного бізнесу Харківщини. А у квітні представники Полтавщини взяли участь у парламентський слуханнях на тему:
«Розвиток туристичної індустрії як інструмент економічного розвитку та інвестиційної привабливості України» у Києві та презентували туристичний потенціал Карлівського району у Полтаві.

Нагадаємо, влітку минулого 2015 року після «наганяя» Головка на Полтавщині взялися розвивати туризм. Тоді Валерій Головко днями наголосив, що туристичний бізнес на Полтавщині має розвиватися активніше і дав доручення Департаменту інфраструктури та туризму розробити заходи та запросити туроператорів, щоб вони переконалися у туристичній привабливості Полтавського регіону. Власне, схоже, саме цим цілий рік відповідне управління й займалося. Але залишається відкритим питання, чи допомогло це збільшити туристичний потенціал нашої області. Адже інформації про результати проведеної роботи управління інфраструктури та туризму Полтавської облдержадміністрації не надало.

До теми: Лариса Оніщук розповіла про те, чому про полтавський туризм в Україні знають мало

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter