Внутрішньо переміщеним особам у Полтаві надаватимуть безоплатну правову допомогу

Суспільство
Ольга Матвієнко18 листопада 2015 о 07:591317 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Внутрішньо переміщеним особам у Полтаві надаватимуть безоплатну правову допомогу
У Полтаві підписали угоду, яка забезпечить комплексне надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб.
Внутрішньо переміщеним особам у Полтаві надаватимуть безоплатну правову допомогуВимушеним переселенцям надаватимуть безкоштовну правову допомогу в Полтаві. Фото – kazatin.com

На базі Благодійної організації «Світло надії» відбулася робоча зустріч юристів центру первинної правової допомоги для ВПО, яка реалізується за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні і Уряду Японії та представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. Результатом перемовин стало підписання угоди про співпрацю центру первинної правової допомоги з центром вторинної допомоги.

Предметом даної угоди є співробітництво сторін в об’єднанні зусиль стосовно організації надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За умовами договору, юристи Центру надання безоплатної первинної правової допомоги будуть направляти клієнтів з числа ВПО, які потребують вторинної правової допомоги до Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До теми: У Миргороді відкрили центр надання допомоги переселенцям

Центр безоплатної первинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб БО «Світло надії» у вересні поточного року розпочав свою роботу у 5 містах Полтавської області (м. Полтава, м. Кременчук, м. Комсомольськ, м. Миргород, м. Пирятин) в рамках реалізації ініціативи «Забезпечення прав та законних інтересів ВПО в Полтавській області» реалізується БО «Світло надії» за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні і Уряду Японії.

Внутрішньо переміщеним особам у Полтаві надаватимуть безоплатну правову допомогуУ Полтаві підписали угоду яка забезпечить комплексне надання юридичної допомоги для ВПО. Фото – БО «Світло надії»

– Якщо юристи БО «Світло надії» направляють до нас людину з числа ВПО, то ми надаємо їй відповідну вторинну правову допомогу у складанні документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи у суді. Також ми можемо забезпечити участь захисника під час здійснення досудового розслідування, – розповів Ігор Рибас, директор першого Полтавського місцевого центру з надання БВПД.

Юристи вже почали співпрацю в даному напрямі. Працівники Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Чутівським районним управлінням юстиції за участі адвокатів системи БВПД та юрисконсульта БО «Світло надії» провели виїзний (мобільний) пункт консультування громадян. У більшості випадків, за словами фахівців, громадяни звертались за консультаціями із земельних питань. Особам, які потребували первинної правової допомоги, надали роз’яснення та прийняли відповідні звернення від осіб, яким необхідна безоплатна вторинна правова допомога.

– Ми вирішили об’єднати наші зусилля для розвитку первинної та вторинної правової допомоги в Полтавській області. Надання правових послуг, буде спрямоване на забезпечення реалізації прав і свобод наших громадян, захисту їх прав і свобод, їх відновлення у разі порушення. Впевнені, що об’єднавши зусилля ми зможемо досягти кращих результатів та допомогти більшій кількості людей,– розповів Максим Демченко, виконавчий директор БО «Світло надії».

Довідково: безоплатна первинна правова допомога охоплюватиме такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання документів не процесуального характеру: заяв, клопотань та скарг,надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Вторинна безоплатна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter