Вразливі категорії населення можуть отримати безоплатну правову допомогу

Суспільство
Ольга Матвієнко10 серпня 2015 о 18:081365 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вразливі категорії населення можуть отримати безоплатну правову допомогу
На безкоштовну допомогу можуть розраховувати військовослужбовці, які беруть участь в АТО, та їхні сім’ї.

Вразливі категорії населення можуть отримати безоплатну правову допомогу

Із 1 липня у всіх регіонах України відкрили місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян.

Таку допомогу можуть отримати:

1. Особи, у яких середньомісячний сукупний дохід сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму.

2. Інваліди, які отримують пенсію або допомогу в розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

3. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати бо стали жертвами насильства в сім’ї.

4. Ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань, учасники АТО, із відповідним статусом, члени сімей загиблих.

5. Особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, як потребують додаткового або тимчасового захисту».

6. Особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

7. Особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку.

8. Особи, реабілітовані, відповідно до законодавства України.

Для мешканців Великобагачанського, Диканського, Зіньківського, Карлівського, Котелевського, Машівського, Новосанжарського, Полтавського, Решетилівського, Чутівського, Шишацького районів Полтавської області та Ленінського району м. Полтави працює Перший Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться у Полтаві за адресою: вул. Міщенка, 2.

При зверненні до центру потрібно надати копії документів, підтверджуючих належність заявника до однієї з вразливих категорій громадян.

Центр надає наступні види правових послуг:

– захист;

– здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

– складення документів процесуального характеру.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами: (0532) 50-27-22, 50-27-29, 0800-213-103.

Нагадаємо, що центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкрили у Лубнах.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter