Землю поза населеними пунктами передадуть у власність громад

Суспільство
Ольга Правденко4 квітня 2016 о 09:271151 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Землю поза населеними пунктами передадуть у власність громад
Найближчим часом Верховна Рада планує прийняти рішення щодо передачі земель поза межами населених пунктів у власність об’єднаних громад та в управляння громадам, які не об’єдналися.

Землю поза населеними пунктами передадуть у власність громадЗемля перейде у власність громади. Фото з сайту igra1.com

Про це сказав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Парламенту 1 квітня 2016 року.

– Місцеві ради мають розпоряджатися землею без будь-яких чиновників адміністрацій. Це буде ще один крок до децентралізації, – цитують голову Верховної Ради України на сайті "Децентралізація влади"

На своїй сторінці у Facebook Володимир Гройсман зазначив:

– Два роки тому, 1 квітня 2014 року, була затверджена концепція реформування місцевого самоврядування в Україні. В той час як щойно призначений Віце-прем'єр-міністр я був одним з ініціаторів цієї реформи, вірив в успіх децентралізації і переконував колег її підтримати. Так почали створюватися територіальні громади і зараз ми вже бачимо, що це були правильні рішення.Ми передали повноваження від центру на місця, громади отримали можливість затверджувати бюджет, не чекаючи прийняття бюджету країни, робити середньострокове планування і визначати видатки на розвиток власної території. А це означає – мати гроші на зарплати, нові дороги, лікарні, школи і дитсадки, якісну інфраструктуру кожного місті і села. Децентралізація вже продемонструвала позитивні результати для людей і має набирати обертів. Тому закликав колег-депутатів підтримати рішення щодо передачі у власніть об'єднаних територіальних громад земельних ділянок, які знаходяться поза межами цих територіальних громад. А там, де громади поки що не об'єднались, - дати їм землю в управління.

Нагадаємо, минулого тижня на Полтавщині обрали ще двох голів обєднаних громад.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter