Жителі Горішніх Плавнів хочуть перейменувати місто на Святомиколаївськ

Суспільство
Надія Труш9 червня 2016 о 12:10899 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жителі Горішніх Плавнів хочуть перейменувати місто на Святомиколаївськ
На громадських слуханнях 70% жителів виявили бажання жити не у Горішніх Плавнях, а у Святомиколаївську.

Жителі Горішніх Плавнів хочуть перейменувати місто на СвятомиколаївськЖителі Горішніх Плавнів хочуть перейменувати місто на Святомиколаївськ. Фото svitanok.info

8 червня у екс-Комсомольську відбулися чергові громадські слухання. Жителі Горішніх Плавнів не визнають нову назву декомунізованого міста.

Жителі міста вибрали нову назву. На повториних громадських слуханнях близько 70% учасників проголосували за перейменування Горішніх Плавнів у Святомиколаївськ. Про це пише місцеве видання svitanok.info.

Жителі міста відмовились прийняти пропозицію Українського інституту національної пам’яті, так само відмовились виконувати постанову Верховної Ради. Нову назву придумали на честь однієї із візитівок міста – Свято-Миколаївського Собору.

У вересні минулого 2015 року у місті уже проводили громадські слухання щодо перейменування міста в виконання закону про декомунізацію. Тоді 98% учасників обговорення виступили за збереження старої назви. Міський голова Дмитро Биков неодноразово наголошував, що Комсомольськ – це історичне найменування міста. Мовляв, село Горішні Плавні не тільки не є його попередником, оскільки знаходилося за кілька кілометрів від міської забудови, але і протягом ряду років існувало паралельно з Комсомольському, поки не було скасовано.

Жителі очікують, що нова назву – Святомиколаївськ – стане офіційним, якщо його схвалить Верховна Рада. Міська влада за сприяння ряду народних депутатів планує переконати керівництво парламенту в необхідності винесення питання про перейменування Комсомольська на повторний розгляд. Однак до цього обране городянами назву має пройти експертизу на відповідність історико-географічної контексту.

Нагадаємо, рішення парламенту про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні від 19 травня вступило в силу 3 червня. У той же день Дмитро Биков підписав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання постанови №4085 в частині перейменування Комсомольська недійсним.

До теми: Влада Горішніх Плавнів судитиметься з державою через перейменування

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter