Життя з нової сторінки: Ірина Васильченко вимушена була кинути домівку через війну

Суспільство
Ольга Матвієнко4 листопада 2015 о 07:59961 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Життя з нової сторінки: Ірина Васильченко вимушена була кинути домівку через війну
Мати трьох дітей з Луганська Ірина Васильченко розповіла ГромадськомуТБ.Полтава про те, чому залишила рідний дім, як опинилася в Полтаві та як адаптувалася на новому місці.

Життя з нової сторінки: Ірина Васильченко

Ірині Васильченко 37 років. У червні 2014 року вона народила третю дитину. У цей же час в Луганськ почала заїжджати військова техніка, розгорнулися бойові дії, стрілянина, авіанальоти. Якийсь час мати з дітьми переховувалася в підвалі, проте згодом зрозуміла, що залишатися в місті надто небезпечно. Одного разу, коли за ніч сирена тривоги пролунала 15 разів, Ірина вирішила залишити все та сісти на найближчий потяг до Києва. Проте до столиці вона так і не доїхала – на станції в Полтаві її разом з трьома дітьми зустріли волонтери та запропонували допомогу.

Спочатку проживала в гуртожитку, потім житло надала благодійна організація «Світло надії». Проте згодом житло довелося шукати власними силами.

На проживання держава щомісяця виділяє 2400 грн. На ці кошти Ірина орендує приватний будинок разом в з ще однією сім’єю. Умови проживання залишають бажати кращого, проте Ірина не скаржиться: в цілому тут є все для нормального існування. У вітальні чимало іграшок, усе це – допомога небайдужих полтавців.

До теми: «Маленькі великі перемоги»: три історії переселенців зі Сходу

Старший син Ірини Костя вступив до місцевого училища, молодший Даня відвідує школу в Яківцях. Тут діти знайшли нових друзів, але і старих не забувають – підтримують спілкування через Інтернет. Надворі Ірина висадила деякі овочі. Таким чином вимушені переселенці пристосовуються до нового місця.

Головне, на що сподіваються – що нарешті настане перемир’я, і вони зможуть повернутися додому. «Ми ж не можемо постійно змінювати квартири», – жаліється Ірина. А поки переймаються, аби лишень не відмінили виплати на житло.

Довідково: «Життя з нової сторінки» – цикл відеосюжетів, присвячений проблемам тимчасово переміщених осіб, що нині перебувають на Полтавщині.

Інформаційна кампанія «Життя з нової сторінки» проводиться ГО «Полтавське Громадське Телебачення» в рамках проекту «Сприяння плюралізму та діалогу в українському суспільстві», що реалізується Фондом Східна Європа за підтримки ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter