Прапор - символ держави та самоідентифікації: де висить у Полтаві

Ритм життя
3 серпня 2014 о 11:402745 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прапор - символ держави та самоідентифікації: де висить у Полтаві
Протягом останніх кількох місяців в Україні відбувається піднесення національної свідомості людей. Проявляється по різному.

Фото Олега Журавльова, Ольги Матвієнко

Полтавці, як один зі способів виявити свою позицію щодо останніх подій в Україні та висловити підтримку військовим у зоні АТО, обирають вивішування прапора. Пройшовшись вулицею, ви легко за хвилину нарахуєте десяток стягів, які майорять із вікон багатоповерхівок. У приватному секторі прапори прикрашають дахи будинків. Не виключення і магазини, державні та приватні підприємства.

– Для мене прапор завжди був чи не найголовнішим символом держави, – розповідає полтавка Ольга. На її сумці зав’язана жовто-блакитна стрічка.

ПрапориПропори вішають і на магазинах, і з вікон квартир

– Гімн - це те, що підносить, його слова ніби навіть захищають. Так само і з прапором, – говорить дівчина. – Після усіх подій в Україні – революції, АТО, стількох смертей заради незалежності та волі, єднання людей заради перемоги – носити стрічку наших національних кольорів для мене ще більша гордість. Коли бачиш стяг, який висить під чиїмось балконом чи у вікні, перше, що приходить на думку – те, що людям теж не байдуже як і тобі.

Для будівель державних установ прапор завжди був звичним атрибутом. Він прикрашає головні адмінспоруди міста - міську раду та облдержадміністрацію. Є прапор і на Полтавській районній раді.

На Полтавському університеті економіки і торгівлі прапор встановили на даху так, що його видно із зупинки.

А от на Полтавському національному педагогічному університеті прапора у день, коли було зроблене фото, не було. Зате студенти в гуртожитку вивісили прапори у вікнах. Немає державного стяга і на при вході в приміщення Управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС. Чи є прапор на самій будівлі за парканом не видно.

Якщо говорити про музеї, то на краєзнавчому стяга немає. Зате пройшовшись вниз по вулиці Садовій ви побачите великий прапор на літературно-меморіальному музеї імені В. Г. Короленка.

Полтавці купують вишиванки цілими родинами

Ольга Матвієнко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter