На виставку до Полтави привезли рідкісних котів і збирають гроші на армію

Ритм життя
Олег Журавльов31 серпня 2014 о 16:024978 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На виставку до Полтави привезли рідкісних котів і збирають гроші на армію
В обласному центрі протягом двох днів можна було побачити котів кількох десятків порід з усієї країни.

У виставковій залі міського Будинку культури 30-31 серпня відбулася ХІ міжнародна виставка котів "Magic cat". Такі виставки проводяться раз на рік. У Полтаві можна було побачити тварин із різних куточків країни.

– На жаль, зараз у країні війна, тому до нас не приїхали учасники із Росії та Білорусі. Але не дивлячись на це, приїхав і Дніпропетровськ, і Київ, Краматорськ та Одеса. Наш експерт говорить за результатами першого дня, що цього року представлена величезна кількість порід. Дійсно, у нас представлена єдина в Україні кішка породи гігантська афродіта, – розповіла організатор Олена Сорокіна, голова клубу любителів котів "Софі".

Виставка котівМейн-кун. Фото Олега Журавльова

Багатьох котиків можна було погладити. Також на виставці люди придивляються до тих порід котів, яких хотіли б придбати. Придивлятися є до чого: канадські сфінкси, велетенські мейн-куни, перси, шотландські та британські коти і багато інших.

У Полтаві провели благодійну фотосесію на підтримку армії

Виставка котівКоти породи гігантська афродіта сягають 17 кілограмів. Фото Олега Журавльова

Як зазначила організатор, зважаючи на ситуацію в Україні, багато учасників не приїхали, але Полтава заслуговує на таке свято. Полтавці приходять подивитися на тварин цілими родинами у вишиванках. Крім цього під час виставки проходить акція на підтримку військових. Разом із волонтерською групою Полтавський батальйон небайдужих у залі збирають кошти для армії. Встановили столи, де діти малюють листівки солдатам.

– Ми заїхали до Свято-Успенського собору (Полтавський батальйон небайдужих діє при Полтавській єпархії УПЦ Київського патріархату - авт.) і сказали, що будемо раді допомогти. Поставили столи, скриньки. Дуже хочеться допомогти нашим військовим хоч чимось. Кошти перерахують ввечері, – зазначила Олена Сорокіна.

Виставка котівНа виставці діти малюють листівки для солдатів. Фото Олега Журавльова


Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter