Голову Народної ради Миргорода побили серед дня (відео)

Ситуація
Юлія Обелець18 березня 2014 о 17:4528412 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голову Народної ради Миргорода побили серед дня (відео)
Сьогодні, 18-го березня, відбулася прес-конференція, на якій розповіли про напад на голову Народної ради Миргорода Василя Третецького

Голову Народної ради Миргорода побили серед дня (відео)

Зі словом виступили заступник голови Народної ради Миргорода Віктор Галич, журналіст Віктор Козоріз та президент Полтавського міського медіа-клубу Людмила Кучеренко.

– 16 березня близько 13 години Василь Пилипович вийшов із дому, аби провести на центральній площі міста Народне віче, – розповідає Віктор Козоріз. – Але під будинком на чоловіка уже чекали нападники. У той час, коли троє невідомих молодиків били Третецького, постраждалий намагався оборонятися зареєстрованим травматичним пістолетом. Через декілька хвилин з`явилося авто правопорушників («Тойота-Королла»), водій якого вистрілив у Василя Третецького з помпової рушниці. Куля влучила в бедро. Забравши барсетку та телефон, зловмисники покинули місце злочину.

За словами, Віктора Козоріза, постраждалий знаходиться у важкому стані:

– У понеділок зранку стояло питання: житиме він чи ні. Тому що організм втратив багато крові, робили велике переливання. Також лікарі повідомили, що ногу можна зберегти. У неділю бригада обласних судинних хірургів зробила операцію та поновила артеріальний обіг: перебиту артерію розміром більше 10 см замінили імплантатом. Сьогодні зранку Василь Пилипович був уже при свідомості, хоча на апараті штучного дихання. Зараз планується його транспортування до Харківської чи Київської спеціалізованої лікарні.

На будівлі, поряд якої відбувся напад, була прикріплена камера відеоспостереження, тож подія повністю зафіксована. На місце відразу виїхали експерти-криміналісти. На даний момент розслідуванням займається слідча бригада з Полтави, поки що правоохоронці орієнтуються на марку машини. А от щодо номерних знаків цієї ж автівки, то вони виявилися вкрадені у жителя міста Пирятин.

Дивіться відео з1 хвилині 25 секунд

Начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що відеозапис злочину направлений до Харкова: там є техніка, яка може збільшити обличчя людини, яка стріляла, та зробити її фоторобот. Також, за словами Віктора Козоріза, контроль над справою взяв на себе Арсен Аваков, виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ України. Поки що нових відомостей у слідства немає.

Причини замаху на життя Василя Третецького на даний момент нечіткі. Основною – називають активну громадську діяльність постраждалого. Одну з версій висунула Людмила Кучеренко:

– На понеділок, 17 березня, на 10 годину, Василь Третецький зробив заявку про пікетування обласної державної адміністрації у зв’язку з незгодою із кадровою політикою ОДА. Мова йшла про те, що після майдану тільки 3 опозиційні сили – «Батьківщина», «Удар», «Свобода» – взялися розподіляти посади. При цьому був усунутий майдан, усунули тисячі людей, які стояли. Тобто квоту на майдан не дали. Третецький разом з Народною радою Миргорода не погоджувалися з такою позицією і вимагали від губернатора врахувати їхню думку. Можливо цей напад пов'язаний з цією акцією, яка назначалася на понеділок.

Віктор Галич наголосив, що за таких умов пікетування відмінено і ввійде у силу лише тоді, коли їхній лідер видужає.

Оксана Кузьменко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter