Рятувальники створили мультфільм про небезпечні знахідки

Ситуація
Ольга Матвієнко16 квітня 2014 о 16:453256 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рятувальники створили мультфільм про небезпечні знахідки
У мультфільмі "Небезпечні знахідки" мова йде про боєприпаси часі Великої Вітчизняної війни.

Рятувальники створили мультфільм про небезпечні знахідкиЩороку в Україні знаходять боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни (news.if.ua)

Кожного року на території України виявляють десятки тисяч вибухонебезпечних предметів, що залишилися з часів минулих війн, збройних конфліктів та діяльності колишніх військових полігонів і частин, повідомляють у прес-слубжі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

– Боєприпаси, що не розірвались, знаходять у різних місцевостях в усіх регіонах країни -- у лісах, на берегах річок, озер та ставків, приморських пляжах, на будівельних майданчиках, під час сільськогосподарських робіт тощо, – розповідаються рятувальники.

Подекуди люди самотужки намагаються розібрати чи знешкодити боєприпаси, здати його на металобрухт. Внаслідок цього десятки із них щороку отримують поранення та гинуть. Безпечно поводитись із вибухонебезпечними речовинами та знешкодити вибухонебезпечний предмет можуть лише спеціально підготовлені рятувальники-піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Їх необхідно викликати за номером «101».

Аби запобігти жертвам ДСНС спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні «Підвищення обізнаності про ризики і загрози, пов'язані з вибухонебезпечними залишками воєн» створили мультфільм.

До теми - У Полтавському районі знайшли потужні авіаційні бомби

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter