У Полтаві побільшало квартирних крадіжок: про причини та злочинців

Ситуація
Юлія Обелець15 січня 2015 о 16:082166 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві побільшало квартирних крадіжок: про причини та злочинців
Правоохоронці повідомили про ріст квартирних крадіжок в обласному центрі.

У Полтаві побільшало квартирних крадіжок: про причини та злочинцівФото з сайту УМВС Полтавщини

Говорять, що і вся область в цілому – серед лідерів в країні по кількості таких злочинів. Із їхніх слів, одна з головних причин збільшення квартирних крадіжок – переїзд зі Сходу осіб з кримінальним минулим. Із цього приводу 15 січня міліціонери провели прес-конференцію. Розповіли про статистику, злодіїв та їхні способи потрапляння в оселі.

Всього в Україні 2014 року сталось 21 195 квартирних крадіжок. У Полтавській області – 637, тоді як 2013 року – 506 фактів. Полтавщина входить в число лідерів з реєстрації квартирних крадіжок. Для прикладу, в Херсонській 2014 року – 192, в Черкаській – 160.

Найбільше, за даними міліції, таких злочинів сталось у Київському районі Полтави.

– У новому році найбільше крадіжок сталось у святкові дні, а саме під час колядувань та щедрувань, – зауважив Юрій Сулаєв, речник УМВС області. – Лише на одній вулиці Полтави у Новий рік за старим стилем 6 крадіжок.

– Найбільш поширений спосіб проникнення до осель – віджим пластикових вікон, – розповів Андрій Білокінь, начальник відділу розкриття майнових злочинівУправління карного розшуку. – Найчастіше обкрадають приватні житлові будинки та квартири, що знаходяться на перших поверхах багатоповерхівок. Другий спосіб – проникнення через вхідні двері за допомогою кислоти, яку заливають в замок. Виносять з домівок в основному ювелірні прикраси, валюту та побутова техніку.

Зі слів правоохоронців, ріст квартирних крадіжок пов'язаний з подіями на Сході. Мовляв, злочинці з Донецької та Луганської областей під приводом вимушеного переселення продовжують свої злодіяння на територіях, в яких поселились.

– На Сумщині нещодавно затримали таких злочинців на «Лексусі», в якому було чотири жителі Луганщини, – продовжив Андрій Білокінь. – При відпрацюванні з’ясувалась їх причетність до 7 епізодів у Сумах, 3-х у Нових Санжарах та поки що 1 в Полтаві. Перевірка триває і надалі. В затриманих вилучили велику кількість банківських карток, мобільних телефонів та валюту. Ще одного крадія затримали у Кобеляках 13 січня, жителя Донеччини з кримінальним минулим. Викрадав він в основному різну побутову техніку. Лише за грудень в ломбард здавав викрадені речі 34 рази. Нині чоловік дає покази по причетності до 6 епізодів (крадіжок, – автор) у Кобеляках, 2 – у Нових Санжарах, а також ще відпрацьовується його причетність по скоєнню злочинів в Козельщинському та Кременчуцькому районах.

– Хочу уточнити, що не мається на увазі, що всі переселенці – злочинці, – додав Юрій Сулаєв. – Ми наголошуємо на тому, що цим дуже користуються особи, які раніш проживали на Донбасі, а тепер під виглядом переселенців, видаючи з себе постраждалих, продовжують свої злодіяння і на територіях, в які переїздять.

Правоохоронці звертаються до всіх місцевих жителів з проханням бути пильними і повідомляти про підозрілих осіб до міліції. Також дали кілька порад ,як уберегтись від домушників (квартирних злочинців), – про це читайте незабаром на сайті.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter