Мамай уникає примусового приводу до суду через неточності у законі

Скандали
Ольга Матвієнко3 липня 2014 о 15:452566 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай уникає примусового приводу до суду через неточності у законі
Заступник прокурора області Дмитро Таран переконаний, що справа про адміністративне правопорушення проти Олександра Мамая рушить з «мертвої точки» та пояснив, чому досі працівникам УБОЗ не вдалося привести міського голову до суду.

Мамай уникає примусового приводу до суду через неточності у законіСуд знову відбувся без міського голови. Фото – Ольги Матвієнко

3 липня відбулося 10 засідання Октябрського районного суду, який розглядає справу про адміністративне правопорушення, скоєне міським головою. Із десятка засідань Олександр Мамай був лише на одному. Через постійну неявку до суду прокурор неодноразово подавав клопотання про примусовий привід посадовця. Працівники УБОЗ виконати постанову вкотре не змогли, адже не вдалося встановити місце перебування мера.

Чергову постанову про примусовий привід суддя оголосила і сьогодні. Чи вдасться правоохоронцям знайти міського голову буде зрозуміло вже 4 липня. Поки ж заступник прокурора Дмитро Таран зазначає, що Мамай використовує неточність у Кодексі про адміністративні правопорушення для ухиляння від примусового приводу:

– Єдиний важіль, який залишився для того, щоб привести Олександра Мамая до суду, – примусовий привід. Мамай зараз використовує Кодекс про адміністративні правопорушення, викладений в редакції ще 1984 року. Є деякі прорахунки щодо доставки до суду осіб, які ухиляються. В органів правоохоронних органів виникають питання про те, що при наявності відповідної постанови вони не можуть заходити до приватних приміщень. А тому ці постанови залишають безрезультатними. Оскільки, за нашими даними, міський голова зараз залишається вдома.

Дмитро Таран не зміг відповісти, чи передбачене законодавством покарання за систематичну неявку до суду. Проте запевнив, що особисто знайде час хоч і кожного дня ходити до суду.

– Є таке прислів’я» «Вода камінь точить». Думаю, у міського голови не буде такої можливості кожного дня перебувати у відпустках, відрядження або мати ще, як він говорить, обґрунтовані підстави не з’явитися до суду, – зазначив заступник прокурора.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter