Міський голова Полтави вчергове не з'явився до суду

Скандали
24 липня 2014 о 09:552066 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міський голова Полтави вчергове не з'явився до суду
Олександр Мамай знову не прийшов на судове засідання. Суддя вкотре постановила про примусовий привід мера до залу суду.

Міський голова Полтави вчергове не з'явився до судуМіський голова Полтави вчергове не з'явився до суду. Фото Олега Журавльова

24 липня о 10.00 розпочалося судове засідання у справі про адміністративне правопорушення проти Олександра Мамая. Працівникам УБОЗ знову не вдалося виконати постанову про примусовий привід міського голови до суду. Цього разу Мамаю надсилали листи та намагалися знайти його на робочому місці. Листи до адресата дійшли, але відповіді міський голова не надіслав. На робочому місці напередодні судового засідання 23 липня Мамая не було з невідомих причин. При цьому представник УБОЗ зазначив, що працівники міської ради не надали ні письмового, ні усного пояснення про місце перебування очільника міста.

- На мою думку, в діях Мамая вбачається злісне ухиляння від явки до суду та неповага до суду, - резюмував представник УбОЗ.

Такої ж думки дотримується і заступник прокурора області Дмитро Таран. Він виніс клопотання про складення за відповідною статтею адміністративно-процесуального кодексу протоколу та попросив ще раз застосувати до міського голови примусовий привід.

До речі, до суду не прийшов і представник Мамая - адвокат Ковжога. Суддя Лариса Гольник зачитала два звернення від Ковжоги та Мамая. Перший просить перенести суд на іншу дату, оскільки він у відпустці, а другий - вважає примусовий привід застосованим до нього безпідставно і просить не розглядати справу без свого представника.

Наступне засідання відбудеться 7 серпня. Суддя постановила застосувати примусовий привід до очільника Полтави.

Ольга Матвієнко з місця події

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter