На Полтавщині з початку року браконьєри нанесли збиток у півмільярда гривень

Скандали
Андрій Іванов6 липня 2015 о 11:231469 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині з початку року браконьєри нанесли збиток у півмільярда гривень
На апаратній нараді в Полтавській облдержадміністрації розгорілася справжня «рибна дискусія».

На Полтавщині з початку року браконьєри нанесли збиток у півмільярда гривень За неофіційними даними, браконьєри порибалили на півмільярда гривень. Фото – webmed.com.ua

Суму збитків від браконьєрства в період нересту на водоймах області озвучив Ігор Першин, голова комісії з питань довкілля громадської ради при Полтавській ОДА. Приблизно 500 мільйонів гривень втратили через незаконний вилов риби.

– Ми пропливли на човні водами національного природного парку «Нижньосульський», – розповів громадський діяч. – Ми порахували лише рибалок-аматорів, які ловлять рибу там, де не можна. Вони виловлюють від 20 до 50 кілограмів риби. І це тільки аматори з однієї ділянки. Також бачили людей зі спеціальними пастками – павуками. Вони виловлюють значно більше. Додайте сюди також і тих, які сіткою ловлять.

Головуючі апаратної наради, а це, зокрема, – Петро Ворона, голова Полтавської облради та заступники голови ОДА Олег Пругло та Роман Товстий, подякували за ґрунтовний підхід та дослідження панові Першину. Адже ця сума значно більше схожа на правдиву, ніж озвучені представниками профільних органів раніше збитки у 150 тисяч, зазначили чиновники. Втім, деякі екологи, дискутуючи вже після обговорення цього питання, такий підхід громадського діяча назвали «аматорським». Зокрема, заступник директора з наукової роботи парку «Нижньоворсклянський», яка не забажала представлятися журналістові, емоційно обурювалася:

– Як ви порахували збитки, – звернулась вона до Ігоря Першина. – Тут же потрібно економістом бути. Ви просто замовний. Треба хоч трошки щось знати, а ви говорили тут невідомо що. Ви все переплутали. Це якийсь жах.

Також на апаратній нараді повідомили, що з початку року склали 54 протоколи на порушення вилову риби.

Нагадаємо, про провал операції «Нерест-2015» ще у травні говорив Валерій Головко, адже ринки, не дивлячись на заборону рибалити, заповнені рибою з ікрою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter