У Полтавській міськраді очікують обшуків, а мер обіцяє влаштувати під прокуратурою акцію протесту

Скандали
Надія Труш10 квітня 2014 о 17:221999 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавській міськраді очікують обшуків, а мер обіцяє влаштувати під прокуратурою акцію протесту
Мер Полтави очікує обшуків в приміщенні міськради 11 квітня та припускає, що йому можуть підкинути наркотики або зброю.

Міський голова Олександр Мамай сьогодні, 10 квітня, неочікувано провів екстренну прес-конференцію. Прес-конференції мера Полтави – явище доволі рідкісне, спілкується з пресою Олександр Федорович не часто.

Олександр Мамай

Тему сьогоднішньої зустрічі попередньо не оголошували. Як виявилося, мер зібрав ЗМІ для того, аби проінформувати про те, що прокуратура області своїми діями дестабілізує роботу міста.

За словами Олександра Мамая, нібито народний депутат Юрій Бублик офіційно дав доручення протягом двох тижнів порушити кримінальну справу відносно міського голови.

– Юрій Бублик заявив на недільному віче два тижні тому: якщо не буде порушена кримінальна справа проти мене, то він буде ставити питання про звільнення прокурора області, – сказав Олександр Федорович. – Два тижні строку спливає цієї неділі. – Але порушити кримінальну справу проти міського голови або депутатів усіх рівень може лише або прокурор області, або Генеральна Прокуратура. Здається, кримінальна справа відносно мене на сьогоднішній день не порушена. Можливо тому, бо немає за що порушувати. Можливо, ще якісь документи збирають. Але ніхто мені ніяких документів щодо цього не вручав.

Олександр Мамай заявив, що очікує обшуків і підстав: попереджає про те, що йому, можливо, можуть підкинути наркотики або зброю

Спілкуючись з журналістами, мер виглядав дещо знервованим і схвильованим, хоча й усміхався та навіть жартував. Сказав, що хвилюється за те, аби не зупинилася життєдіяльність міста.

– Сьогодні в прокуратурі області особисто заступником прокурора області паном Тараном проводяться всі дії по дестабілізації роботи в місті. Зараз в судах знаходиться понад 20-25 постанов на обшуки. Це обшук в моєму кабінеті, моїх заступників, управління капітального будівництва, підприємствах, які протягом останніх 4 років співпрацюють з міськвиконкомом, з управлінням капітального будівництва і ЖКГ. Це ті підприємства, яким ми винні 30 мільйонів.

Мер обіцяє за необхідності прийти під обласну прокуратуру з акцією протесту

– Наркотичних засобів не вживаю, заборонених предметів у мене в кабінеті немає. Тому якщо завтра в моєму кабінеті щось знайдуть, наркотики чи зброю, я до цього відношення не маю. Хвилююся, щоб не зупинилася життєдіяльність міста. Наприклад, якщо протягом півтори доби не виїдуть сміттєвози, то місто буде завалене сміттям. Якщо буде призупинена робота комунальних підприємств, мені нічого не залишиться, як особисто мирним шляхом зібрати усі комунальні підприємства, прийти під нашу обласну прокуратуру і запитати їх що відбувається. Якщо це слідчі дії, то я готовий надати будь-яку інформацію. Якщо треба якісь документи – ми всі надамо. Тим паче, по всіх підприємствах перевірки робили по 5 разів.

Олександр Мамай розповів, що йому пропонували написати заяву на відставку і піти з посади мера.

– Принципово хочу сказати, що доки Верховна Рада не призначить вибори, я буду залишатися на посаді міського голови, – заявив мер. – Мені розповіли таку інформацію, що на наступних виборах міського голови цю посаду хоче отримати один із братів Бубликів. Але хочеться сказати Бублику, нехай він заспокоїться і дочекається виборів.

"Коло" запитає нардепа Юрія Бублика його думку про заяву мера. Про це – читайте у наших наступних публікаціях.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter