За два дні до відкриття на Сорочинський ярмарок вже прибувають майстри

Сорочинський ярмарок
16 серпня 2014 о 14:341514 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За два дні до відкриття на Сорочинський ярмарок вже прибувають майстри
З 16 серпня розпочався заїзд митців і торговців, які представлять свої товари на Національному Сорочинському ярмарку.

За два дні до відкриття на Сорочинський ярмарок вже прибувають майстри

Як зазначають організатори цього шестиденного проекту, жодні політичні маніпуляції не злякали майстрів національних ремесел і кількість заявлених учасників анітрохи не зменшилася у порівнянні з попередніми роками.

– Майстри різних ремесел: гончарі, теслярі, ковалі та інші носії споконвічних українських традицій розуміють, що цього року як ніколи важливе успішне проведення ярмарку. Нам необхідно цього року показати гостям зрізних міст і країн нашу самобутність, наші традиції і той пласт духовної культури, що втілений у ремеслах, – говорить керівник проекту «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева.

Майстриня Наталія приїхала на ярмарку з Одеси. Вона професійно займається гончарством і привезла із собою величезну кількість глечиків, горщиків і глиняних іграшок для дітей. В ремеслі ї допомагає чоловік із сином.

– Не сумнівалася, що ярмарок відбудеться. Адже саме тут майстри національного рівня зустрічаються з сотнями тисяч українців, які купуючи і використовуючи наше мистецтво не тільки допомагають творцям, але і несвідомо вбирають українські традиції в себе, – говорить майстриня.

За два дні до відкриття на Сорочинський ярмарок вже прибувають майстриКошики. Фото viclata.com

А до початку ярмарку вже лишилося два дні. Тож не проґавте – з 18 по 24 серпня в селі Великі Сорочинці Полтавської області. Організатори вже готові. Майстри вже готові. А Ви?

Василь Чипоренко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®