Благодійний бейсбол за участю полтавських «Кабанів»

Спорт
Андрій Іванов5 травня 2015 о 17:1814071 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Благодійний бейсбол за участю полтавських «Кабанів»
Полтавський бейсбольний клуб "Полтава", на прізвисько "Кабани", взяв участь у благодійному бейсбольному матчі.

Благодійний матч із бейсболу пройшов у Харкові на стадіоні спортивного комплексу «Зірка». У ньому брали участь харківська команда «Централ» і полтавські «Кабани» (офіційна назва – «Полтава»). Усі кошти від продажу білетів підуть на потреби дітей переселенців зі Сходу України, які зараз тимчасово проживають на Слобожанщині.

Полтавці перемогли – 23:24. При цьому боротьба була дуже напруженою, рахунок часто змінювався на користь то однієї, то іншої команди.

Благодійний бейсбол за участю полтавських «Кабанів»Полтавські "Кабани". Фото зі сторінки команди у соцмережі.ЩО ТАКЕ БЕЙСБОЛ

Коротко про правила бейсболу журналістові «Кола» розповів Тарас Ткач, головний менеджер бейсбольного клубу «Полтава».

– Грають дві команди по дев’ять учасників, – каже Тарас. – Завдання кожної команди – занести якомога більше очок (ранів). Ран – пробіжка гравця, який почергово наступає на першу, другу, третю бази та «дім», пробігши по квадрату зі стороною 28 метрів – інфілд. Бігти він може, поки м’яч, що він відбив биткою, перебуває у повітрі. Вивести гравця в аут команда, що захищається, може кількома способами. Вибити гравця страйк аутом, коли гравець тричі не влучає биткою по м’ячу, піймати м’яча зльоту, осалити гравця м’ячем або ж доправити м’яч на базу раніше, ніж туди добіжить гравець.

Гра у Харкові тривала з 12-ї до 17.30 і складалася з шести інінгів. Інінг – це відрізок гри, незалежний від часу. У межах одного інінгу кожна команда спочатку атакує, а потім захищається. Атака чи захист закінчується тоді, коли три гравці команди, що атакує, вибувають. Один матч із бейсболу нараховує дев’ять інінгів. Виходить, що кожна команда по дев’ять разів буває у нападі та в захисті.

Благодійний бейсбол за участю полтавських «Кабанів»Товариська гра із Харковом у 2012 році.

БЕЙСБОЛ У ПОЛТАВІ

Нещодавно «Кабани» відзначили своє п’ятиріччя. Дата заснування команди – 25 листопада 2009-го. У чемпіонатах країни клуб виступав у сезонах 2012 та 2013, планують хлопці грати і цього року.

– Ми вирішити грати у бейсбол, тому що це цікава гра з достатньо простими правилами, – продовжує Тарас Ткач. – Крім того, вона не потребує особливої підготовки гравця та достатньо лояльна до віку учасників, комплекції та спеціальних вмінь. Достатньо мати гарну координацію рухів та вміти більш-менш швидко бігати. У цю гру можна грати дуже довго – до 40-50 років. І починати з будь-якого віку.

Крім того, щоб грати в бейсбол, потрібні лише м’яч, рукавичка-пастка та битка, а також майданчик. Причому необхідне на початковій стадії обмундирування, щоправда, середньої якості, можна купити навіть в українських магазинах.

Благодійний бейсбол за участю полтавських «Кабанів»Кубок Чорного моря з бейсболу.

БЕЙСБОЛ В УКРАЇНІ

Чемпіонат України з бейсболу проводиться з самого початку незалежності нашої країни (дві ліги – Вища та Перша). Кожного року також проводять Кубок України, у якому беруть участь команди вищої та першої ліги. Крім того, є й багато місцевих турнірів в Іллічівську, Рівному, Чернівцях, Одесі, Києві. У столиці з 2013-го проводять відкриту Київську бейсбольну лігу. У ній зараз близько 12 команд. У команд Рівного, Чернівців та Кіровограда навіть є дитячі бейсбольні школи. Останні взагалі є лідерами українського бейсболу. До останніх подій їм могли скласти конкуренцію лише бейсболісти Сімферополя.

Бейсбольний клуб «Полтава» цього року буде брати участь у змаганнях Вищої ліги України, дивізіон «Б». У ньому сім команд, які розподілені на дві групи за територіальним принципом. Попередньо полтавці гратимуть із Сумами та Дніпропетровськом.

– Нам під силу зіграти вдало в групі, щоб потім вийти на наступний етап змагань, – резюмував Тарас Ткач.

Тож побажаємо «Кабанам» удачі.

Читайте також, як "Ворскла" виграла у "Металіста".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter