Даллку: «Не хочеться, аби рівень чемпіонату України знижувався»

Спорт
Андрій Іванов1 липня 2015 о 09:59877 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Даллку: «Не хочеться, аби рівень чемпіонату України знижувався»
Капітан «біло-зелених» Арменд Даллку розповів про початок словенського етапу міжсезонної підготовки.

Даллку: «Не хочеться, аби рівень чемпіонату України знижувався»Арменд Даллку (4). Фото: ФК "Ворскла".

- Арменде, багато хто непросто переживають момент виходу з відпустки, важко переключаються. Як налаштовуєшся на робочий лад ти?

- Можна сказати, що справа, насамперед, в психології. Хоча за всіх наших можу сказати - вони професіонали, тому як знаходяться в такому колективі. Нам всім перед відпусткою роздають індивідуальні плани підготовки. Ясна річ, що максимум із запропонованого виконує не кожен, але намагатися просто необхідно, інакше після виходу буде собі дорожче. Думаю, вісімдесят відсотків загального обсягу - нормальний результат (посміхається). На зборах ні для кого знижок і поблажок не буває, і якщо хтось недопрацював, нехай ображається тільки на себе.

- Третій рік поспіль команда розбиває свій тренувальний табір в Словенії. У цьому виборі тренерської ради є, мабуть, і ваша заслуга?

- Ми завжди в тісному контакті з тренерським штабом Василя Вікторовича. Спільну мову знаходимо. До нас, що приємно, прислухаються, враховуючи всі побажання. Тут створено всі необхідні умови: тренувальні поля, готель, де можна повноцінно проводити відновлювальні процедури, чисте повітря, вода - все на вищому рівні!

- Відпустку свою як проводив?

- Я завжди поспішаю до своєї родини. Намагаюся зустрітися і з друзями. Рідня у мене, що з боку батька, що по лінії мами дуже велика, тому всім приділити багато часу, на жаль, не виходить, але я намагаюся нікого не образити. З дітьми і з дружиною літали на відпочинок до Туреччини. В кінці відпустки трохи засмутився, бо прихворіла мама. Потрібно було з нею побути кілька зайвих днів. Трохи і з прильотом до Полтави запізнився. Спасибі нашим тренерам, які завжди з розумінням ставляться до таких речей. Зараз я в колективі, хочу якомога швидше набрати оптимальну форму й трудитися на благо команди.

- Чи є вже думки про єврокубки?

- Думаємо про це, говоримо. Звичайно, це наша додаткова мотивація, щоб плідно попрацювати на зборах у Словенії. Адже доведеться розриватися на три фронти - у чемпіонаті, Кубку країни і Лізі Європи. Сподіваємося, жереб буде прихильним до нас. Хоча ми готові зустрітися абсолютно з будь-яким суперником.

- Що в Албанії знають про ситуацію на сході України?

- Багато знають, повірте! Телеканали і європейські і наші місцеві ніколи не пропускають цю тему. Перед від'їздом мене запитували, чи не страшно летіти в країну, де існує військовий конфлікт. Зараз я нікуди не хочу їхати з Полтави, міста, що давно стало для мене другою домівкою. Про подробиці я говорити не компетентний. Хочу лише побажати Україні якнайшвидше знайти мир і спокій. Всі ці події відбилися й на футбольній структурі. Ми бачили, як деякі клуби ледь дограли минулий сезон. Не хочеться, аби рівень чемпіонату України знижувався. Думаю, навіть такий бренд українського чемпіонату як донецький «Шахтар» не застрахований від серйозних змін не зі знаком «плюс».

- Якою хотів би бачити команду, в якій ти зараз капітан, у новому сезоні?

- «Ворсклі» хотів би побажати такої гри, яку вона демонструвала під кінець минулого чемпіонату. Вважаю, ми показували непоганий футбол, досягаючи результату у важливих іграх. Хочемо дарувати приємні емоції полтавським уболівальникам і тим, хто переживає за нас в інших містах. Сподіваємося, що і в нашому клубі ситуація стабілізується.

- Маєш на увазі фінансову стабільність?

- Зараз хотів би згадати нашого загиблого президента Олега Мейдановича. Він ставив перед нами завдання вийти в Європу за підсумками минулого чемпіонату. За життя ця людина неймовірно багато зусиль докладала для того, щоб «Ворскла» мала достойний вигляд серед елітних українських колективів. А скільки побудовано всього було при ньому. Чого гріха таїти, у команди є певні труднощі зараз. Ми дуже сподіваємося, що всі наші фінансові питання незабаром будуть вирішені. Хочеться просто займатися своєю справою, не забиваючи голову сторонніми думками. Наш головний тренер і генеральний директор постійно на зв'язку з почесним президентом Костянтином Жеваго. Віримо, цей діалог у подальшому посприяє стабільності в нашому колективі, - цитує капітана "Ворскли" клубна прес-служба.

Нагадаємо, що «Ворскла» тренується у Словенії.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter