Футбольні експерти оцінюють шанси «Ворскли» на Єврокубки

Спорт
Андрій Іванов28 квітня 2015 о 15:551262 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Футбольні експерти оцінюють шанси «Ворскли» на Єврокубки
Журналісти «Кола» розпитали відомих футбольних особистостей, як вони оцінюють шанси «Ворскли» на вихід у Лігу Європи.

Полтавська «Ворскла» набрала непогані обороти перед завершенням чемпіонату. Перемога над «Волинню» стала другою поспіль. Така форма особливо важлива, якщо завважити, що до кінця сезону залишилось лише п’ять матчів. Після «Металіста» підопічні Василя Сачка зустрінуться з «Олімпіком» (Д), «Іллічівцем» (В), «Черноморцем» (Д) та «Зорею» (В). Д – це гра вдома, а В – на виїзді. В Лігу Європи від України потрапляє дві команди з чемпіонату (третя та четверта). Шанси потрапити в Європу через Кубок України лишаються ще й в «Олімпіка», але для цього донеччанам потрібно пройти київське «Динамо». Враховуючи останню серію «Олімпіка» в Чемпіонаті України – жодного очка навесні і сім поспіль поразок, це виглядає маловірогідним. Тому і п’яте місце в чемпіонаті скоріше усього дасть «Ворсклі» можливість грати в ЛЄ. В турнірній таблиці головними конкурентами полтавців є донецький «Металург», харківський «Металіст», луцька «Волинь» та луганська «Зоря».

Журналісти «Кола» поцікавилися у відомих футбольних особистостей, як вони оцінюють шанси «Ворскли» на вихід у Лігу Європи.

Футбольні експерти оцінюють шанси «Ворскли» на ЄврокубкиФото: dynamo.kiev.ua

Олександр Мелащенко: «Все вирішить гра з «Металістом»

Олександр Мелащенко, екс-гравець полтавської «Ворскли», київського «Динамо» та збірної України.

– Головним в боротьбі за Лігу Європи буде гра з «Металістом». Якщо команда зможе виграти, то шанси на потрапляння до Єврокубків у «Ворскли» суттєво підвищуються. Але зможуть чи ні виграти, то сказати не берусь – шанси десь 50 на 50. Хоча «Металісту» все ж трішки легше буде в домашніх стінах. Якщо ж брати найближчих конкурентів «Ворскли» в боротьбі за п’яте місце, то полтавці мають над ними перевагу. У Полтави і календар легше, та й команда більш зіграна. Якщо в інші команди взимку прийшло багато новачків, то в «Ворсклі» вливання одиночні, а команда грає разом вже не один рік. Зараз все залежить від самих гравців.

Іван Шарій: «Вірю в «Ворсклу»

Футбольні експерти оцінюють шанси «Ворскли» на ЄврокубкиФото: wikimedia.org

Іван Шарій, ветеран «Ворскли», кращий футболіст сторіччя Полтавщини.

– Зараз усе в руках хлопців. Шанс є чудовий потрапити до Єврокубків. Найближча гра з «Металістом». Але, згодьтеся, що полтавці добре грали з «Металістом», навіть коли ця команда не мала фінансових проблем. Зараз, через скруту, «Металіст» вже не той. Але жодної недооцінки не має бути. Потрібно серйозно підходити до гри. Можна вигравати у «Металіста» і вдало відіграти з «Зорею». Полтавці дуже добре знають, як грати з цими командами. Тому, вважаю, що все в руках та ногах футболістів. У них всі шанси є, вони навіть зобов’язані потрапити до Ліги Європи. В іншому випадку, цей сезон можна розглядати, як невдалий, на мій погляд. Тому потрібно «чіплятися» за цей шанс – зубами, або чим хочеш.

Футбольні експерти оцінюють шанси «Ворскли» на ЄврокубкиФото: Андрія Іванова

Ігор Кислов: «Це – більше фінансове питання»

Ігор Кислов, ветеран та екс-капітан «Ворскли»:

– Давайте подумаємо, донецький «Металург» відпадає, адже у нього попереду ігри з «Динамо» та «Шахтарем». А от «Металіст» спробує зачепитися за можливість поправити своє фінансове становище. А за вихід у Лігу Європи – команді передбачені бонуси. За це і будуть боротися харків’яни. Крім того у них і гра налагоджується. Я думаю, що в грі «Металіст» - «Ворскла» все і вирішиться. Крім того, все залежить від того, чи готові президенти клубів фінансувати свої команди у майбутньому. Знаючи про проблеми Жеваго, Коломойського та Ахмєтова, однозначно не можна відповісти на ці питання. Різні слухи ходять відносно того, чи буде фінансувати Костянтин Жеваго «Ворсклу». Потрібно старатися, битися, а потім вже, як кажуть, перекласти м’яча на поле керівництва. Втім, я, як вболівальник, щиро бажаю «Ворсклі» виходу до Ліги Європи.

Турнірне становище команд

М Команда І Р О

1 Динамо 21 39 53

2 Шахтар 21 45 48

3 Дніпро 21 29 47

4 Зоря 21 4 34

5 Металіст 20 3 30

6 Ворскла 21 6 29

7 Металург Д 21 -1 26

8 Волинь 21 -10 25

9 Олімпік 21 -34 22

10 Металург З 21 -21 20

11 Чорноморець 20 -9 18

12 Говерла 21 -13 17

13 Карпати 21 -9 10

14 Іллічівець 21 -29 8

Андрій Іванов, Ігор Литвиненко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter